/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sous Vide

Sous Vide eli tyhjiökypsenneys on suosiossa. Vakuumipakatut aineet vesihauteeseen, valitse lämpötila ja sirkulaattori hoitaa valmistuksen.
Sous Vide
Sous Vide
Saatavilla
Tuoteryhmä
Tuotemerkki

    A

  • B

Suunnittelija
Materiaali
Väri
Hinta
16 tuotteita
Näyttää 16 / 16 tuotetta

Sous Vide – Mikä se on?

Sillä tarkoitetaan tyhjiöpakatun ruoan valmistamista veden alla, lämpöhauteessa. Sous Vide-lämpöanturin avulla valmistetaan ruoka täydellisessä lämpötilassa. Sous Vide on ranskaa ja tarkoittaa ”tyhjiössä”. Se tuli käyttöön jo 70-luvulla ja on nyt suuressa suosiossa. Tyhjiöpakattu veden alla lämpökäsitelty ruoka on Sous Vide -menetelmällä saanut upeita tuloksia.
Sous Vide -kone ei todellakaan ole oikea nimi keittiökoneelle, jota käytät vedenlämpötilan kontrollointiin. Ei ainakaan, jos katsot alkuperäistä nimeä. Käytät lämpöanturia, jolla säädät matalan lämpötilan ruoanlaittoon. Nykyään on kuitenkin yleistä sanoa Sous Vide sekä koneesta että menetelmästä.

Monia mahdollisuuksia

Sous Vide :n avulla voit valmistaa lähes kaikkea. Valmista kanaa, lammasta, entrecotea, ulkofileetä, turskaa tai porsaan sisäfileetä. Lihan lisäksi voit valmistaa kasvisruokia, kuten Ratatouillea.

Lihan kypsennys

Saat lihaan täydellisen lämpötilan tyhjiöpakkaamalla lihan ennen kuin laitat sen veteen.

Käytä pataa tai kattilaa.

Sous Vide -sirkulaattorilla vesi lämpökäsitellään niin, että liha saa täydellisen lämpötilan. Suuri etu on se, kuinka helppoa on tarkkailla lämpötilaa. Näin liha saa saman lämpötilan sisältä ja ulkoa. Tällä toiminnolla vältät lihan tiettyjen osien ylikypsymisen ja kuivumisen. Tuloksena on sen sijaan mehukas liha.
Kun liha on valmis, on aika paistaa se kauniin ja rapean pinnan saamiseksi. Sitten vain tarjolle. Saat yhtä hyvää lihaa kuin ravintolassa. Ehkä jopa parempaa!

Näin teet sen vaihe vaiheelta:

• Marinoi
• Tyhjiöpakkaa
• Kypsennä vedessä alhaisessa lämpötilassa
• Laita ruoka hienosti esille
• Tarjoile

Kananmunat

Todella hyviä munia, joita voit valmistaa Sous Vide :llä. Munanvalkuaisen ja munankeltuaisen erilaisten hyytymisominaisuuksien ansiosta voit ilman ongelmia valmistaa munan, jossa on kovaa valkuaista ja löysää keltuaista. Munanvalkuainen hyytyy 60–65 asteessa ja munankeltuainen 65–70 asteessa.

Edut

Tämän tyyppisen ruoanlaiton etuna on, että lihan ja vihannesten ravintoaineet ja maku säilyvät. Ruoan lämpötilaa on myös helppo hallita täysin Sous Vide :llä.
Vesi johtaa lämpöä nopeammin kuin ilma. Näin voit kypsentää lihaa nopeammin Sous Vide haudutuspadalla kuin uunissa. Se menee nopeasti ja siitä tulee hyvää.
Voiko paremmin enää lihaa valmistaa?

Tyhjiöpakkaus

Valmistaaksesi ruokaa Sous Vide :n mukaan, sinun on ensin tyhjiöpakkattava ainekset.
Tyhjiöpakkaukseen tarvitaan tyhjiöpakkauslaite. Se on helppokäyttöinen ja muunnettavissa erilaisiin tarpeisiin ja voit käyttää laitetta myös muuhunkin kuin Sous Vide -ruoanlaittoon. Älykäs tapa pitää ruoka tuoreena pitkään on tyhjiöpakata se ja laittaa jääkaappiin. Voit tyhjiöpakata vaikka mitä. Tyhjiöpakatut raaka-aineet säilyvät jääkaapissa noin viisi kertaa pidempään kuin tyhjiöpakkaamattomat raaka-aineet.