/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

BLACK FRIDAY 2024

BLACK FRIDAY 2024
BLACK FRIDAY 2024

Black Friday

Tervetuloa vuoden suurimpaan ja edullisimpaan ostospäivään! Päivän aikana löydät mahtavia tarjouksia Cerveran verkkokaupasta, joten pidä meitä silmällä saadaksesi mahdollisuuden löytää tuotteita erittäin edulliseen hintaan.
Tilaamalla Cerveran uutiskirjeen saat myös ensimmäisten joukossa tietoa Cerveran Black Friday -tarjouksista. Liity myös seuraamme meidän Facebook- ja Instagram- sivulla, jotta et jää paitsi yhdestäkään tarjouksesta.

Mikä on Black Friday?

Black Friday, eli Musta perjantai, on vuoden suurin alennusmyyntipäivä, joka ajoittuu aina kiitospäivän jälkeisenä perjantaina. Kiitospäivää vietettiin alun perin aina marraskuun viimeisenä torstaina, mutta 1930-luvun lopulla päivä siirrettiin vietettäväksi marraskuun neljäntenä torstaina.
Black Friday on hyvä mahdollisuus ostaa pitkään mietinnässä olleita tuotteita erittäin edulliseen hintaan. Koska Black Friday on marraskuun lopulla, se on myös erinomainen mahdollisuus hankkia kaikki joululahjat hyvissä ajoin.
Vuonna 2024 Black Friday on perjantaina 29. marraskuuta.

Black Weekend

Black Friday on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Nykyään on myös hyvin yleistä, että Black Friday -kampanjaa jatketaan koko viikonlopun ajan. Tämä viikonloppu on nimeltään Black Weekend.

Black Week

Black Week on suurin shoppailuviikko, joka alkaa Black Friday- viikon maanantaina ja päättyy vuoden isoimpaan ostojuhlaan, Black Fridayhyn. Black Week antaa sinulle mahdollisuuden löytää tuotteita edulliseen hintaan koko viikon ajan. Tämä viikko on täydellinen sinulle, joka haluat ostaa joululahjoja tai hemmotella itseäsi.

Cyber Monday

Cyber Monday on verkkokauppojen Black Friday. Päivä ajoittuu Black Friday -viikonlopun jälkeisenä maanantaina, jolloin monet tarjoukset jatkuvat, varsinkin verkkokaupoissa. Päivän nimesivät Ellen Davis ja Scott Silverman vuonna 2005, ja sai nimekseen Cyber Monday siksi, että verkkokaupat ovat historiallisesti aina tienanneet parhaiten juuri sinä maanantaina.

Miksi Black Fridayta vietetään?

Kiitospäivän jälkeisestä perjantaista alkoi tulla suosittu ostospäivä jo 20-luvun lopulla, kun yhdysvaltalainen tavarataloketju Macy's ilmoitti heidän juhlatarjouksista New Yorkin kiitospäiväparaatin aikana. Tämä tapahtui ensimmäisen kerran vuonna 1924. 1930-luvulla iski suuri lama, joka vaikutti väestön ostohimoon ja myös suosittuun ostospäivään. Talouden heikkenemisen vuoksi Yhdysvaltain presidentti päätti siirtää kiitospäivän marraskuun neljänteen viikonloppuun toivoen, että jouluostokset kestäisivät pidempään.
Black Friday sai toki nimensä vasta 1960-luvulla Philadelphiassa, ja levisi tällöin ympäri Yhdysvaltoja. Selityksen mukaan Black Fridayn nimesi philadelphian poliisit, kun he alkoivat kutsumaan päivää mustaksi johtuen vilkkaasta liikenteestä, joka täytti kaupungin kadut ja työllisti poliisia. Myöhemmin nimen merkitys on yhdistetty kirjanpidossa käytettävään mustaan väriin, koska yritykset aina tekevät voittoa Black Fridaysta eteenpäin.
Black Friday on levinnyt muihin maihin vasta viimeisen vuosikymmenen aikana. Suomessa Black Friday on nykyään päivä jonka useimmat suomalaiset tunnistavat ja odottavat. Päivän nimi on myös jo niin vakiintunut, että harvat ihmettelevät, mistä tämä käsite on alunperin lähtöisin.

Osta kategorian mukaan