/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Cervera 35 vuotta - designin retrospektio

Cervera 35 vuotta - designin retrospektio
Cervera 35 vuotta - designin retrospektio
Hyvä konsepti kestää aikaa. Cerveran toiminnan perustana on ollut tarjota laadukkaita tuotteita ruoan nautintoon, kodin sisustamiseen ja kaikkiin elämän juhlahetkiin aina yrityksen perustamisvuodesta 1987 lähtien. Olemme ylpeitä siitä, että ideamme on toiminut, ja että voimme nyt juhlia 35 vuotispäiväämme. Tervetuloa meidän 35-vuotisjuhliin!
Ihmetteletkö sinäkin, että mitä on kerennyt tapahtua sisustuksen maailmassa viimeisen 35 vuoden aikana? Tehdään hauska matka muistikaistaa pitkin!

80-luku

Cerveran syntyessä kukoisti muotoiluhistoriassa hyvin mielenkiintoinen aika. Värikäs ja rätisevä 80-luku oli monella tapaa murroksellista aikaa. Oli kimalletta, räikeitä värejä ja eläviä kuvioita - kaikkea muuta kuin jäyhän 70-luvun muoti. Ensimmäisen henkilökohtaisen tietokoneen, CD-levyn ja faksin lanseerauksen lisäksi oli punkki hallitseva inspiraation lähde muodin, grafiikan ja kulttuurin suhteen. Yksi tämän vuosikymmenen tärkeimmistä suunnannäyttäjistä oli postmodernistinen muotoilijoiden ryhmä Memphis, johon oli liittynyt muotoilijoita eri puolilta maailmaa. Ryhmä vaikutti huonekalujen, arkkitehtuurin, keramiikan ja tekstiilien suunnitteluun. Memphis otti vaikutteita muun muassa pop-taiteesta ja art decosta. Ryhmä yhdisteli vapaasti perinteistä arkkitehtuuria ja 1950-luvun kitschiä. Kuviot olivat postmodernistisia, geometrisia ja hyvin värikkäitä. Hullut värit ja melkein silmiinpistävät kuviot olivat normi 80-luvulla. Materiaaleja yhdisteltiin myös villisti. Yhdessä huoneessa voitiin nähdä sekä nahkaa, terästä, lasia, betonia, villaa, pleksilasia ja muovia. Tuotteiden ulkonäkö oli tärkeämpää kuin niiden toimivuus ja käytännöllisyys - aivan päinvastoin nykypäivän muodista!

90-luku

90-luvulla unohdettiin sanonta ”more is more”. Tämän ajan muoti oli täysin päinvastainen - Less is more! 1990-luvun lama kosketti kaikkia ympäri maailmaa, jolloin myös muoti uudistui merkittävästi. Elimme säästäväisesti, joten järkyttävät mallit jäivät menneisyyteen ja minimalismi alkoi kukoistaa. Tuotteiden ulkonäköä päivitettiin ja niistä tehtiin yksinkertaisempia. Christopher Dresserin ikoninen hopeinen sokerikulho Alessilta, joka valmistettiin ensimmäisen kerran vuonna 1885, toisinnettiin - mutta nyt se valmistettiin halvasta muovista ja kirkkaissa väreissä. Halpojen huonekalujen massatuotanto ja kalliiden designtuotteiden kopiointi saivat vauhtia, samalla kun vallankumouksellinen tietokonesuunnittelu helpotti teollisen muotoilun luomisprosesseja.
Astiasto, joka ilmentää täydellisesti 90-luvun minimalistista tyyliä on Orrefors Nobel. Tämä on Karin Björnquist suunnittelema astiasto vuoden 1991 Nobel-illalliseen.

2000-luku ja nykyaika

1900-luvun trendit vaihtelivat äkkinäisesti ja rajusti eri vuosikymmenien välillä – näimme muun muassa syvänruskeaa 70-lukua ja art decoa, joka päättyi lopuksi todella yksinkertaiseen tyyliin. Villien vuosien jälkeen muoti on ollut pitkään huomattavasti minimalistisempaa, myös 00-luvulla. Syyskuun 11. päivän terroritekojen jälkeen nähtiin selvästi, kuinka muodista tuli hillitympi.
Nykyajan sisustukseen ja elämään on myös tyypillistä kiinnostus uudelleenkäyttöön, second handiin ja kiertokulkuun. 2010-luvun ja nykypäivän tyyli on saanut vahvoja vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä. Etsimme Vintage-huonekaluja ja vaatteita eri aikakausilta ja poimimme parhaita trendejä 1900-luvun eri vuosikymmeniltä - 20-luvun tiikkipuuta ja graafisia kuvioita, 60- ja 70-luvun harmonisia printtejä ja 80-luvun jännittäviä materiaalivalintoja. Yhdistelemme vanhoja trendejä 90- ja 2000-luvun minimalismisessa muodossa.
Nähtäväksi jää, millaiselta tulevaisuuden trendit näyttävät. Koska elämme aikana, jossa olemme jatkuvasti kiinnostuneita laadusta, kestävyydestä ja tietoisuudesta - ja jossa teknologia on jatkuvasti kehityksessä - on muotoilun tulevaisuus kiistatta erittäin jännittävä!