Lohen on hyvä olla viljeltyä, ellei sitä ole pakastettu muutaman päivän ajan ennen graavausta.
1 kg fileoitua lohta4 rkl suolaa3 rkl sokeria2 tl karkeasti murskattua valkopippuriaRunsaasti tilliäValmistus:
Graavilohi
Graavilohi on klassinen suomalainen herkku, ja monen joulupöydän perinteinen kalaruoka. Ohueksi siivutettu lohi sopii täydellisesti niin alkupalaksi kuin leivän päälle. Tällä reseptillä valmistat graavilohen kotona vaivatta.
Ainekset
1 kg fileoitua lohta
4 rkl suolaa
3 rkl sokeria
2 tl karkeasti murskattua valkopippuria
Runsaasti tilliä
Valmistus:
Lohen on hyvä olla viljeltyä, ellei sitä ole pakastettu muutaman päivän ajan ennen graavausta.
1. Murskaa valkopippurit karkeasti morttelissa.
2. Sekoita suola, sokeri, valkopippuri ja silputtu tilli kulhossa.
3. Ripottele seos lohen kaikille puolille.
4. Laita lohi sitten muovipussiin ja anna sen maustua 2 vuorokautta. Käännä lohta ja sekoita pussia 12 tunnin välein.
5. Kahden vuorokauden jälkeen lohi on valmis leikattavaksi ohuiksi siivuiksi ja tarjoiltavaksi.
6. Tarjoile keitettyjen tilliperunoiden sekä kurkun ja kevätsipulin kera.
Lohi säilyy jääkaapissa noin viikon.
1. Murskaa valkopippurit karkeasti morttelissa.
2. Sekoita suola, sokeri, valkopippuri ja silputtu tilli kulhossa.
3. Ripottele seos lohen kaikille puolille.
4. Laita lohi sitten muovipussiin ja anna sen maustua 2 vuorokautta. Käännä lohta ja sekoita pussia 12 tunnin välein.
5. Kahden vuorokauden jälkeen lohi on valmis leikattavaksi ohuiksi siivuiksi ja tarjoiltavaksi.
6. Tarjoile keitettyjen tilliperunoiden sekä kurkun ja kevätsipulin kera.
Lohi säilyy jääkaapissa noin viikon.