Noin 30 palaa 125 g mantelilastuja250 g nougatia200 g maitosuklaata100 g tummaa suklaata
Valmistus: 1. Lämmitä uuni 175 asteeseen (ylä- ja alalämpö) ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Levitä mantelilastut pellille ja paahda uunin keskiosassa 5-10 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin, kullanruskean värin. Anna jäähtyä.
2. Laita nougat ja molemmat suklaat (karkeasti pilkottuina, jos et käytä nappeja) lämmönkestävään kulhoon. Sulata ne vesihauteessa.
3. Ota kulho pois lämmöltä, lisää mantelilastut ja sekoita, kunnes kaikki mantelilastut ovat suklaan peitossa.
4. Vuoraa noin 20×20 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.
5. Kaada ja levitä wiener nougat seos vuokaan. Aseta jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
6. Leikkaa paloiksi ja tarjoile heti tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.
Itse tehty wiener nougat
Yllätä ystäväsi ja perheesi kotitekoisella wienernougatilla! Tämä klassinen suklaaherkku yhdistää täyteläisen nougatin, paahdetut mantelilastut ja sileän suklaan täydelliseen tasapainoon. Helppo valmistaa, mutta vaikuttavan herkullinen – täydellinen valinta juhliin, lahjaksi tai arjen pieneen hemmotteluun.
Ainekset
Noin 30 palaa
125 g mantelilastuja
250 g nougatia
200 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
Valmistus:
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen (ylä- ja alalämpö) ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Levitä mantelilastut pellille ja paahda uunin keskiosassa 5-10 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin, kullanruskean värin. Anna jäähtyä.
2. Laita nougat ja molemmat suklaat (karkeasti pilkottuina, jos et käytä nappeja) lämmönkestävään kulhoon. Sulata ne vesihauteessa.
3. Ota kulho pois lämmöltä, lisää mantelilastut ja sekoita, kunnes kaikki mantelilastut ovat suklaan peitossa.
4. Vuoraa noin 20×20 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.
5. Kaada ja levitä wiener nougat seos vuokaan. Aseta jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
6. Leikkaa paloiksi ja tarjoile heti tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.
2. Laita nougat ja molemmat suklaat (karkeasti pilkottuina, jos et käytä nappeja) lämmönkestävään kulhoon. Sulata ne vesihauteessa.
3. Ota kulho pois lämmöltä, lisää mantelilastut ja sekoita, kunnes kaikki mantelilastut ovat suklaan peitossa.
4. Vuoraa noin 20×20 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.
5. Kaada ja levitä wiener nougat seos vuokaan. Aseta jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
6. Leikkaa paloiksi ja tarjoile heti tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.