4 annosta 1 kg härkäfileetä tai rostaa1 kg perunoita2 dl maitoa100 g voita1 keltuainen2 dl kermaa2 kasvisliemikuutiota3 rkl suurustettaLoraus worcestershires-kastiketta2 rkl makeaa ja vahvaa sinappia2 rkl korppujauhoja
ValmistusPerunamuussi
Joulupaisti ja perunamuussi
Joulupaisti ja perunamuussi ovat klassisia ruokia, jotka täydentävät joulupöytää. Tämä herkullinen ateria yhdistää murean ja mehukkaan lihan sekä pehmeän ja samettisen perunamuusin, mikä tekee siitä täydellisen valinnan joulun juhlintaan.
Ainekset
4 annosta
1 kg härkäfileetä tai rostaa
1 kg perunoita
2 dl maitoa
100 g voita
1 keltuainen
2 dl kermaa
2 kasvisliemikuutiota
3 rkl suurustetta
Loraus worcestershires-kastiketta
2 rkl makeaa ja vahvaa sinappia
2 rkl korppujauhoja
Valmistus
Perunamuussi
1. Kuori perunat ja keitä vettä kattilassa. Suolaa vesi.
2. Keitä perunat.
3. Kaada 2 dl maitoa ja 100 g voita toiseen kattilaan ja kuumenna, kunnes voi on sulanut.
4. Survo perunat perunapuristimella.
5. Kaada sitten maito ja voi perunoiden joukkoon ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan, ja lisää muskottipähkinää, jos haluat.
6. Lisää perunoihin keltuainen ja sekoita hyvin.
Kermakastike
1. Kaada 2 dl vettä kattilaan ja kuumenna.
2. Lisää kaksi kasvisliemikuutiota ja keitä, kunnes kuutiot ovat sulaneet.
3. Lisää 2 dl kermaa ja loraus worcestershires-kastiketta.
4. Anna kiehua ja mausta suolalla ja pippurilla.
5. Lisää 3 rkl suurustetta ja sekoita vispilällä, kunnes kastike on paksuuntunut.
Liha
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2. Aseta liha raakana uuniin ja työnnä lämpömittari lihaan tarkistaaksesi lämpötilan.
3. Kun sisälämpötila saavuttaa 50 astetta, ota liha uunista.
4. Anna lihan levätä noin 15 minuuttia ja kuumenna paistinpannu korkealla lämmöllä.
5. Kuivaa liha kunnolla. Öljyä sitten liha pienellä lorauksella öljyä.
6. Mausta liha suolalla ja pippurilla, ja laita se sitten kuumalle paistinpannulle. Lihan on saatava nopeasti väriä.
7. Kun liha on saanut väriä kaikilta puolilta, laita se uunivuokaan ja voitele se sinapilla. Ripottele sitten korppujauhot lihan päälle.
8. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen ja grillaa lihaa uunissa, kunnes se saa kauniin värin.
9. Ota ulos noin 6 minuutin jälkeen ja anna lihan levätä.
1. Kuori perunat ja keitä vettä kattilassa. Suolaa vesi.
2. Keitä perunat.
3. Kaada 2 dl maitoa ja 100 g voita toiseen kattilaan ja kuumenna, kunnes voi on sulanut.
4. Survo perunat perunapuristimella.
5. Kaada sitten maito ja voi perunoiden joukkoon ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan, ja lisää muskottipähkinää, jos haluat.
6. Lisää perunoihin keltuainen ja sekoita hyvin.
Kermakastike
1. Kaada 2 dl vettä kattilaan ja kuumenna.
2. Lisää kaksi kasvisliemikuutiota ja keitä, kunnes kuutiot ovat sulaneet.
3. Lisää 2 dl kermaa ja loraus worcestershires-kastiketta.
4. Anna kiehua ja mausta suolalla ja pippurilla.
5. Lisää 3 rkl suurustetta ja sekoita vispilällä, kunnes kastike on paksuuntunut.
Liha
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2. Aseta liha raakana uuniin ja työnnä lämpömittari lihaan tarkistaaksesi lämpötilan.
3. Kun sisälämpötila saavuttaa 50 astetta, ota liha uunista.
4. Anna lihan levätä noin 15 minuuttia ja kuumenna paistinpannu korkealla lämmöllä.
5. Kuivaa liha kunnolla. Öljyä sitten liha pienellä lorauksella öljyä.
6. Mausta liha suolalla ja pippurilla, ja laita se sitten kuumalle paistinpannulle. Lihan on saatava nopeasti väriä.
7. Kun liha on saanut väriä kaikilta puolilta, laita se uunivuokaan ja voitele se sinapilla. Ripottele sitten korppujauhot lihan päälle.
8. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen ja grillaa lihaa uunissa, kunnes se saa kauniin värin.
9. Ota ulos noin 6 minuutin jälkeen ja anna lihan levätä.