CIABATTA10 g tuorehiivaa2 dl kädenlämpöistä vettä 2 dl vehnäjauhoja (noin 600 g)½ rkl öljyäRipaus suolaaPÄÄLLYSTE10 kantarellia2 tapionherkkusientä3 rkl voita2 rkl parmigiano-reggiano2 rkl persiljaa1 valkosipulinkynsiSuolaa ja pippuria
Valmistus:1. Sekoita hiiva, öljy ja vesi kulhossa. Sekoita kunnes hiiva on liuennut, ja lisää sitten jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia. Anna taikinan kohota kulhossa, peitettynä kostutetulla liinalla, noin tunnin ajan.
2. Ripottele vehnäjauhoja pöydälle ja kaada taikina pöydälle. Leikkaa taikina paloiksi ja aseta palat uunipellille kohottamaan vielä tunnin ajan. Lämmitä uuni 220 °C ja voitele taikinapalat vedellä ja öljyllä. Paista taikinaa noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on kypsää koon mukaan.
3. Ota voi huoneenlämpöön.
4. Sekoita 2 rkl voita, 1 rkl persiljaa, 2 rkl hienoksi raastettua parmigiano-reggiano-juustoa ja 1 hienonnettu valkosipulinkynsi kulhossa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
5. Puhdista kantarellit ja metsäsienet, käytä tähän sivellintä.
6. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Lisää 1 rkl voita pannulle ja laita sienet pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja paista sieniä, kunnes ne saavat kauniin värin ja kutistuvat.
7. Leikkaa ciabattaleipä pituussuunnassa ja paahda leipä kuivassa paistinpannussa keskilämmöllä. Kun leipä on paahtunut, levitä valkosipuli-persilja-voi leivälle ja paista pannussa, kunnes voi sulaa.
8. Aseta ciabattaleipä lautaselle ja lisää sienet leivälle. Koristele ripauksella persiljaa. Tarjoa!
Kantarelli bruschetta valkosipulivoilla
Tutustu reseptiin, joka yhdistää syksyn metsien parhaat maut! Tämä kantarelli bruschetta valkosipulivoilla on täydellinen sekä arkeen että juhlaan. Yksinkertaiset ainekset, mutta täynnä makua – tämä resepti vie sinut suoraan syksyn tunnelmaan ja tekee jokaisesta suupalasta juhlahetken.
Ainekset:
CIABATTA
10 g tuorehiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl vehnäjauhoja (noin 600 g)
½ rkl öljyä
Ripaus suolaa
PÄÄLLYSTE
10 kantarellia
2 tapionherkkusientä
3 rkl voita
2 rkl parmigiano-reggiano
2 rkl persiljaa
1 valkosipulinkynsi
Suolaa ja pippuria
Valmistus:
1. Sekoita hiiva, öljy ja vesi kulhossa. Sekoita kunnes hiiva on liuennut, ja lisää sitten jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia. Anna taikinan kohota kulhossa, peitettynä kostutetulla liinalla, noin tunnin ajan.
2. Ripottele vehnäjauhoja pöydälle ja kaada taikina pöydälle. Leikkaa taikina paloiksi ja aseta palat uunipellille kohottamaan vielä tunnin ajan. Lämmitä uuni 220 °C ja voitele taikinapalat vedellä ja öljyllä. Paista taikinaa noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on kypsää koon mukaan.
3. Ota voi huoneenlämpöön.
4. Sekoita 2 rkl voita, 1 rkl persiljaa, 2 rkl hienoksi raastettua parmigiano-reggiano-juustoa ja 1 hienonnettu valkosipulinkynsi kulhossa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
5. Puhdista kantarellit ja metsäsienet, käytä tähän sivellintä.
6. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Lisää 1 rkl voita pannulle ja laita sienet pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja paista sieniä, kunnes ne saavat kauniin värin ja kutistuvat.
7. Leikkaa ciabattaleipä pituussuunnassa ja paahda leipä kuivassa paistinpannussa keskilämmöllä. Kun leipä on paahtunut, levitä valkosipuli-persilja-voi leivälle ja paista pannussa, kunnes voi sulaa.
8. Aseta ciabattaleipä lautaselle ja lisää sienet leivälle. Koristele ripauksella persiljaa. Tarjoa!
2. Ripottele vehnäjauhoja pöydälle ja kaada taikina pöydälle. Leikkaa taikina paloiksi ja aseta palat uunipellille kohottamaan vielä tunnin ajan. Lämmitä uuni 220 °C ja voitele taikinapalat vedellä ja öljyllä. Paista taikinaa noin 15 minuuttia tai kunnes leipä on kypsää koon mukaan.
3. Ota voi huoneenlämpöön.
4. Sekoita 2 rkl voita, 1 rkl persiljaa, 2 rkl hienoksi raastettua parmigiano-reggiano-juustoa ja 1 hienonnettu valkosipulinkynsi kulhossa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
5. Puhdista kantarellit ja metsäsienet, käytä tähän sivellintä.
6. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Lisää 1 rkl voita pannulle ja laita sienet pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja paista sieniä, kunnes ne saavat kauniin värin ja kutistuvat.
7. Leikkaa ciabattaleipä pituussuunnassa ja paahda leipä kuivassa paistinpannussa keskilämmöllä. Kun leipä on paahtunut, levitä valkosipuli-persilja-voi leivälle ja paista pannussa, kunnes voi sulaa.
8. Aseta ciabattaleipä lautaselle ja lisää sienet leivälle. Koristele ripauksella persiljaa. Tarjoa!