/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Kesäinen sokerikakku 10 palaaJUUSTOKAKKUTÄYTE150 g tuorejuustoa 0,5 dl tomusokeria1 kananmunan keltuainen1 dl tuoreita mansikoitaSOKERIKAKKU4 dl vehnäjauhoja 0,5 tl suolaa1 rkl leivinjauhetta3,5 dl sokeria2,5 dl maitoa1 dl öljyä3 kananmunaa1 sitruunan kuoriVoita kakkuvuokaan Sokeria kakkuvuokaan KORISTELUTuoreita mansikoitaTomusokeria
Valmistus:1. Kuumenna uuni 175 °C:een.Juustokakkutäyte:2. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja keltuainen tasaiseksi taikinaksi. Pilko mansikat ja sekoita ne juustokakkutäytteeseen.Sokerikakku:3. Vatkaa kevyesti maito, kananmunat, öljy ja hienoksi raastettu sitruunan kuori.4. Siivilöi ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa erässä taikinaan.5. Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka.6. Kaada puolet sokerikakkutaikinasta vuokaan. Levitä päälle juustokakkutäyte ja kaada päälle loput sokerikakkutaikinasta.7. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys perunatikulla. Kakku on valmis kun kakun keskeltä ei enää tartu taikinaa tikkuun.8. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä hieman ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.9. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile halutessasi tuoreiden mansikoiden kanssa.

Kesäinen sokerikakku

Tämä sokerikakku tuoreiden mansikoiden kera on ihana ja maukas jälkiruoka kaikkiin kesän juhliin, jossa yhdistyy mehevä sokerikakku ja raikkaat mansikat. Klassinen yhdistelmä, josta tulee suosikki niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa!
Kesäinen sokerikakku resepti mansikat tomusokeri
Ainekset
10 palaa

JUUSTOKAKKUTÄYTE
150 g tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen
1 dl tuoreita mansikoita

SOKERIKAKKU
4 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
3,5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
1 dl öljyä
3 kananmunaa
1 sitruunan kuori

Voita kakkuvuokaan
Sokeria kakkuvuokaan

KORISTELU
Tuoreita mansikoita
Tomusokeria

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 175 °C:een.
Juustokakkutäyte:
2. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja keltuainen tasaiseksi taikinaksi. Pilko mansikat ja sekoita ne juustokakkutäytteeseen.
Sokerikakku:
3. Vatkaa kevyesti maito, kananmunat, öljy ja hienoksi raastettu sitruunan kuori.
4. Siivilöi ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa erässä taikinaan.
5. Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka.
6. Kaada puolet sokerikakkutaikinasta vuokaan. Levitä päälle juustokakkutäyte ja kaada päälle loput sokerikakkutaikinasta.
7. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys perunatikulla. Kakku on valmis kun kakun keskeltä ei enää tartu taikinaa tikkuun.
8. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä hieman ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.
9. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile halutessasi tuoreiden mansikoiden kanssa.

Jätä arvostelu