Ostoskori(0 tuotetta)

Ostoskorisi on tyhjä

Suosikit

Ostoskori(0 tuotetta)

Ostoskorisi on tyhjä

Kuva: Thomas Hjertén
Kolakeksit 100 g huoneenlämpöistä voita1 dl sokeria1 rkl vaniljasokeriaNoin 2 1/2 dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta1 rkl vaaleaa siirappia
Valmistus:1. Kuumenna uuni 175 °C:een ja vuoraa pelti leivinpaperilla.2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja siirappi voiseokseen. Sekoita nopeasti taikinaksi.4. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan ja muotoile kolme tasaista pitkulaista pötköä pellille. Taputa pötköt litteiksi.5. Paista uunissa 10-12 minuuttia, kunnes levyt ovat saaneet vaaleanruskean sävyn.6. Leikkaa kolakeksit hieman jäähtyneinä vinoiksi paloiksi. Anna keksien jäähtyä pellillä.

Kolakeksit

Helpot ja herkulliset kolakeksit, jotka miellyttävät kaikkia!
Voista, sokerista ja siirapista valmistettu sekoitus antaa kekseille sitkeän mutta pehmeän rakenteen. Perinteinen ja suosittu leivonnainen, joka sopii sekä mehun että iltapäiväkahvin kanssa nautittavaksi. Säilytä tiiviisti suljetussa astiassa, jotta kolakeksit säilyvät rapeina.
Kolakeksit resepti jälkiruoka piparkakut piparit
Ainekset
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Noin 2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaaleaa siirappia

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 175 °C:een ja vuoraa pelti leivinpaperilla.
2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja siirappi voiseokseen. Sekoita nopeasti taikinaksi.
4. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan ja muotoile kolme tasaista pitkulaista pötköä pellille. Taputa pötköt litteiksi.
5. Paista uunissa 10-12 minuuttia, kunnes levyt ovat saaneet vaaleanruskean sävyn.
6. Leikkaa kolakeksit hieman jäähtyneinä vinoiksi paloiksi. Anna keksien jäähtyä pellillä.
Kuva: Thomas Hjertén