Makea ja kirpeä valkosuklaa- ja vadelmapannacotta4 annostaVALKOSUKLAAPANNACOTTA150 g valkoista suklaata3 dl kuohukermaa3/4 dl sokeria½ tl vaniljasokeria2 tl gelatiinijauhetta2 rkl vettä1 dl jogurttia 10%VADELMAPANNACOTTA200g pakastevadelmia3 dl kuohukermaa1 dl sokeria2 tl gelatiinijauhetta2 rkl vettäKORISTELU Vadelmia ja mustikoita10 g raastettua valkosuklaata
Valmistus:Suklaapannacotta:2. Kuumenna kerma, sokeri, vaniljasokeri ja suklaa kattilassa, kunnes suklaa on täysin sulanut. Siirrä kattila pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä.3. Sekoita gelatiinijauhe kylmään veteen ja anna sen turvota muutama minuutti. Lämmitä mikroaaltouunissa 30 sekuntia, jotta gelatiini sulaa.4. Sekoita jogurtti ja sulatettu gelatiini kermaseokseen.5. Jaa pannacotta neljään lasiin tai pieneen kulhoon ja nosta jääkaappiin. Anna pannacotan hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.Vadelmapannacotta:7. Siivilöi vadelmat ja sekoida vadelmien mehu kerman kanssa. Kiehauta ja anna jäähtyä.8. Sekoita gelatiinijauhe kylmään veteen ja anna sen turvota muutama minuutti. Lämmitä mikroaaltouunissa 30 sekuntia, jotta gelatiini sulaa.9. Sekoita sulatettu gelatiini kermaseokseen.10. Jaa pannacotta suklaapanacotalla täytettyihin laseihin ja aseta taas jääkaappiin noin 4 tunniksi.11. Anna pannacotan seistä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele päälle tuoreita vadelmia, mustikoita ja raastettua valkosuklaata.

Makea ja kirpeä valkosuklaa- ja vadelmapannacotta

Krämig söt och syrlig vit choklad- och hallonpannacotta
Ainekset
4 annosta
VALKOSUKLAAPANNACOTTA
150 g valkoista suklaata
3 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
2 tl gelatiinijauhetta
2 rkl vettä
1 dl jogurttia 10%
VADELMAPANNACOTTA
200g pakastevadelmia
3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl gelatiinijauhetta
2 rkl vettä
KORISTELU
Vadelmia ja mustikoita
10 g raastettua valkosuklaata

Valmistus:

Suklaapannacotta:
1. Hienonna suklaa.
2. Kuumenna kerma, sokeri, vaniljasokeri ja suklaa kattilassa, kunnes suklaa on täysin sulanut. Siirrä kattila pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä.
3. Sekoita gelatiinijauhe kylmään veteen ja anna sen turvota muutama minuutti. Lämmitä mikroaaltouunissa 30 sekuntia, jotta gelatiini sulaa.
4. Sekoita jogurtti ja sulatettu gelatiini kermaseokseen.
5. Jaa pannacotta neljään lasiin tai pieneen kulhoon ja nosta jääkaappiin. Anna pannacotan hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
Vadelmapannacotta:
6. Sulata vadelmat ja soseuta ne tasaiseksi soseeksi teho- tai sauvasekoittimella.
7. Siivilöi vadelmat ja sekoida vadelmien mehu kerman kanssa. Kiehauta ja anna jäähtyä.
8. Sekoita gelatiinijauhe kylmään veteen ja anna sen turvota muutama minuutti. Lämmitä mikroaaltouunissa 30 sekuntia, jotta gelatiini sulaa.
9. Sekoita sulatettu gelatiini kermaseokseen.
10. Jaa pannacotta suklaapanacotalla täytettyihin laseihin ja aseta taas jääkaappiin noin 4 tunniksi.
11. Anna pannacotan seistä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele päälle tuoreita vadelmia, mustikoita ja raastettua valkosuklaata.

Jätä arvostelu