Noin 5 dl LIEMI1 dl etikkaa (12%)2 ½ dl sokeria3 dl vettä1 tl kokonaisia maustepippureita½ tl kokonaisia valkopippureita4 mausteneilikkaa1 laakerinlehti420 g silliä 5 sokerihernettä2 parsaa, paloiksi leikattuna5 viipaloitua retiisiä ½ viipaloitua punasipulia½ viipaloitua porkkanaa
Valmistus:1. Kiehauta liemen ainekset kattilassa. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Anna liemen jäähtyä.2. Huuhtele sillit kylmässä vedessä ja valuta. Leikkaa sillit vinosti noin 2 cm leveiksi paloiksi.3. Ryöppää sokeriherneet ja parsa noin minuutin ajan ja huuhtele sitten kylmällä vedellä.4. Lado silliviipaleet lasipurkkiin kerroksittain vihannesten kanssa. Kaada päälle liemi. Laita purkki jääkaappiin ja anna sillin tekeytyä kylmässä 1-2 vuorokautta.
Kotitekoinen maustesilli
Herkullinen kotitekoinen maustesilli, joka herättää makunystyräsi eloon hapokkaan ja suolaisen yhdistelmällä. Tämä resepti sopii tarjottavaksi ympäri vuoden, niin jouluna, pääsiäisenä ja juhannuksena kuin arkenakin. Reseptissä yhdistyvät marinoitu silli ja herkulliset primöörit, kuten sokeriherneet, parsat ja retiisit, jotka lisäävät ihanaa rapeutta ja väriä.
Ainekset
Noin 5 dl
LIEMI
1 dl etikkaa (12%)
2 ½ dl sokeria
3 dl vettä
1 tl kokonaisia maustepippureita
½ tl kokonaisia valkopippureita
4 mausteneilikkaa
1 laakerinlehti
420 g silliä
5 sokerihernettä
2 parsaa, paloiksi leikattuna
5 viipaloitua retiisiä
½ viipaloitua punasipulia
½ viipaloitua porkkanaa
Valmistus:
1. Kiehauta liemen ainekset kattilassa. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Anna liemen jäähtyä.
2. Huuhtele sillit kylmässä vedessä ja valuta. Leikkaa sillit vinosti noin 2 cm leveiksi paloiksi.
3. Ryöppää sokeriherneet ja parsa noin minuutin ajan ja huuhtele sitten kylmällä vedellä.
4. Lado silliviipaleet lasipurkkiin kerroksittain vihannesten kanssa. Kaada päälle liemi. Laita purkki jääkaappiin ja anna sillin tekeytyä kylmässä 1-2 vuorokautta.