100 g kaurajauhoja3 dl kiehuvaa vettäPULLATAIKINA400 g liotettuja kaurajauhoja1000 g vehnäjauhoja3 dl kylmää maitoa7 g suolaa50 g tuoretta hiivaa200 g sokeria8 g kardemummaa2 kananmunaa165 g kylmää voitaTÄYTE200 g huoneenlämpöistä voita200 g sokeria4 tl hienoksi jauhettua kanelia
Valmistus: LiotusPullataikina
Riippuen siitä, kuinka suuria pullia teet, paistoaika voi olla lyhyempi tai pidempi. Tarkista pullat parin minuutin välein 10 minuutin jälkeen ja ota ne uunista, kun ne ovat kullanruskeita.Kanelitäyte
Mehevät korvapuustit
Koe vastaleivottujen korvapuustien ihana tuoksu tämän herkullisen reseptin avulla. Nämä mehevät korvapuustit ovat täydellinen tapa piristää mitä tahansa päivää.
Ainekset:
100 g kaurajauhoja
3 dl kiehuvaa vettä
PULLATAIKINA
400 g liotettuja kaurajauhoja
1000 g vehnäjauhoja
3 dl kylmää maitoa
7 g suolaa
50 g tuoretta hiivaa
200 g sokeria
8 g kardemummaa
2 kananmunaa
165 g kylmää voita
TÄYTE
200 g huoneenlämpöistä voita
200 g sokeria
4 tl hienoksi jauhettua kanelia
Valmistus:
Liotus
1. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suositellaan, että liotat kaurahiutaleet.
2. Aloita laittamalla 100 g kaurahiutaleita tavalliseen kulhoon.
3. Kaada sitten 3 dl kiehuvaa vettä jauhojen päälle ja sekoita käsin pehmeäksi puuroksi.
4. Jäähdytä liotus jääkaapissa noin tunnin ajan, tai pakastimessa 30 minuuttia.
1. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suositellaan, että liotat kaurahiutaleet.
2. Aloita laittamalla 100 g kaurahiutaleita tavalliseen kulhoon.
3. Kaada sitten 3 dl kiehuvaa vettä jauhojen päälle ja sekoita käsin pehmeäksi puuroksi.
4. Jäähdytä liotus jääkaapissa noin tunnin ajan, tai pakastimessa 30 minuuttia.
Pullataikina
1. Laita liotus ja kaikki ainekset, paitsi voi, taikinakulhoon ja sekoita 20 % nopeudella 2 minuuttia.
2. Nosta nopeus sitten 60 % ja vaivaa taikinaa 6 minuuttia.
3. Varmistaaksesi, että taikinaa on vaivattu riittävästi, on suositeltavaa tehdä gluteenitesti, jossa taikinasta pitäisi voida venyttää purukumin ohut kalvo ilman, että se repeää. Jos taikina ei läpäise tätä testiä, vaivaa sitä vielä 1–2 minuuttia.
4. Paloittele voi kuutioiksi ja vaivaa voi taikinaan 60 % nopeudella noin 2 minuuttia, kunnes taikina on taas sileä.
5. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi (noin 1 tunti).
6. Kauli taikina noin 40 x 60 cm kokoiseksi ja levitä kanelitäyte taikinan päälle.
7. Rullaa taikina ja leikkaa 1–2 cm paksuisia paloja.
8. Aseta kanelikierteet leivinpaperilla peitetylle pellille ja anna niiden kohota lämpimän veden yllä, kunnes ne ovat kaksinkertaisia (noin 0,5–1 tuntia).
9. Voitele kanelikierteet kananmunankeltuaisella ja ripottele päälle sokeria.
10. Paista uunin keskitasolla 210 °C noin 12 minuuttia.
1. Laita liotus ja kaikki ainekset, paitsi voi, taikinakulhoon ja sekoita 20 % nopeudella 2 minuuttia.
2. Nosta nopeus sitten 60 % ja vaivaa taikinaa 6 minuuttia.
3. Varmistaaksesi, että taikinaa on vaivattu riittävästi, on suositeltavaa tehdä gluteenitesti, jossa taikinasta pitäisi voida venyttää purukumin ohut kalvo ilman, että se repeää. Jos taikina ei läpäise tätä testiä, vaivaa sitä vielä 1–2 minuuttia.
4. Paloittele voi kuutioiksi ja vaivaa voi taikinaan 60 % nopeudella noin 2 minuuttia, kunnes taikina on taas sileä.
5. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi (noin 1 tunti).
6. Kauli taikina noin 40 x 60 cm kokoiseksi ja levitä kanelitäyte taikinan päälle.
7. Rullaa taikina ja leikkaa 1–2 cm paksuisia paloja.
8. Aseta kanelikierteet leivinpaperilla peitetylle pellille ja anna niiden kohota lämpimän veden yllä, kunnes ne ovat kaksinkertaisia (noin 0,5–1 tuntia).
9. Voitele kanelikierteet kananmunankeltuaisella ja ripottele päälle sokeria.
10. Paista uunin keskitasolla 210 °C noin 12 minuuttia.
Riippuen siitä, kuinka suuria pullia teet, paistoaika voi olla lyhyempi tai pidempi. Tarkista pullat parin minuutin välein 10 minuutin jälkeen ja ota ne uunista, kun ne ovat kullanruskeita.
Kanelitäyte
1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri 100% nopeudella noin 5 minuuttia.
2. Käytä sitten konetta 10 % nopeudella ja sekoita joukkoon kaneli.
3. Anna kaneliseoksen olla huoneenlämmössä, jotta se on helppo levittää taikinan päälle.
1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri 100% nopeudella noin 5 minuuttia.
2. Käytä sitten konetta 10 % nopeudella ja sekoita joukkoon kaneli.
3. Anna kaneliseoksen olla huoneenlämmössä, jotta se on helppo levittää taikinan päälle.