
Valmistus: 1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja peitä uunivuoka (n. 20x20 cm) leivinpaperilla.2. Lisää voi, sokeri ja kaakaojauhe lämmönkestävään taikinakulhoon ja aseta kulho vesihauteen päälle. Sekoita, kunnes voi on sulanut seokseen. Anna taikinan jäähtyä hieman.3. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja lisää kananmunat yksitellen. Kun taikina on kiiltävä ja hyvin sekoitettu, lisää joukkoon vehnäjauhot ja suola.4. Sekoita joukkoon suklaarakeet (n. 100 g).5. Kaada taikina uunivuokaan ja ripottele päälle suklaarakeita (n. 50 g). Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.5. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se neliöiksi.6. Vaahdota kerma ja värjää se keltaisella elintarvikevärillä.7. Täytä pursotinpussi kermalla ja pursota pieniä "tipuja" suklaaruutujen päälle. Lisää silmät ja suu koristerakeiden avulla.
Pääsiäismokkapalat
Ainekset
150 g voita
2 ½ dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
Ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
150 g suklaarakeita, esim. Smarties
KORISTELU
3 dl kermaa
Keltaista elintarvikeväriä
Smarties
Koristerakeita
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja peitä uunivuoka (n. 20x20 cm) leivinpaperilla.
2. Lisää voi, sokeri ja kaakaojauhe lämmönkestävään taikinakulhoon ja aseta kulho vesihauteen päälle. Sekoita, kunnes voi on sulanut seokseen. Anna taikinan jäähtyä hieman.
3. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja lisää kananmunat yksitellen. Kun taikina on kiiltävä ja hyvin sekoitettu, lisää joukkoon vehnäjauhot ja suola.
4. Sekoita joukkoon suklaarakeet (n. 100 g).
5. Kaada taikina uunivuokaan ja ripottele päälle suklaarakeita (n. 50 g). Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
5. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se neliöiksi.
6. Vaahdota kerma ja värjää se keltaisella elintarvikevärillä.
7. Täytä pursotinpussi kermalla ja pursota pieniä "tipuja" suklaaruutujen päälle. Lisää silmät ja suu koristerakeiden avulla.