Noin 50 kpl1 dl manteleita2 dl sokeria1 vaniljatanko2 dl kuohukermaa2 dl vaaleaa siirappiaRipaus suolaa 2 rkl voita1 limetti
Valmistus:1. Paahda mantelit pannulla ja anna jäähtyä. Pilko sitten mantelit hienoksi.
2. Kaada sokeri, vanilja, kuohukerma, siirappi ja suola kattilaan. Keitä seosta koko ajan sekoittaen, ja laske sitten lämpötilaa, jotta seos kiehuu hiljalleen.
3. Ota kattila pois liedeltä, kun seos saavuttaa 123 astetta. Lisää voi ja sekoita mantelit joukkoon. Sekoita, kunnes voi on sulanut.
4. Kaada seos kannuun, jossa on kaatonokka, tai käytä kahta lusikkaa täyttääksesi muotit.
Nekut
Nekut ovat suussasulava suomalainen klassikko, joka yhdistää täydellisesti makean kinuskin ja suolaisen mantelirouheen. Tämä nostalginen herkku, joka on helppo valmistaa kotikeittiössä, on loistava valinta joulun herkkupöytään!
Ainekset
Noin 50 kpl
1 dl manteleita
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 dl kuohukermaa
2 dl vaaleaa siirappia
Ripaus suolaa
2 rkl voita
1 limetti
Valmistus:
1. Paahda mantelit pannulla ja anna jäähtyä. Pilko sitten mantelit hienoksi.
2. Kaada sokeri, vanilja, kuohukerma, siirappi ja suola kattilaan. Keitä seosta koko ajan sekoittaen, ja laske sitten lämpötilaa, jotta seos kiehuu hiljalleen.
3. Ota kattila pois liedeltä, kun seos saavuttaa 123 astetta. Lisää voi ja sekoita mantelit joukkoon. Sekoita, kunnes voi on sulanut.
4. Kaada seos kannuun, jossa on kaatonokka, tai käytä kahta lusikkaa täyttääksesi muotit.
2. Kaada sokeri, vanilja, kuohukerma, siirappi ja suola kattilaan. Keitä seosta koko ajan sekoittaen, ja laske sitten lämpötilaa, jotta seos kiehuu hiljalleen.
3. Ota kattila pois liedeltä, kun seos saavuttaa 123 astetta. Lisää voi ja sekoita mantelit joukkoon. Sekoita, kunnes voi on sulanut.
4. Kaada seos kannuun, jossa on kaatonokka, tai käytä kahta lusikkaa täyttääksesi muotit.