Ostoskori(0 tuotetta)

Ostoskorisi on tyhjä

Suosikit

Ostoskori(0 tuotetta)

Ostoskorisi on tyhjä

Omena-aprikoosi Tarte Tatin 4 annostaPIKATAIKINA (Riittää 2 piirakkaan)500 g vehnäjauhoja500 g kylmää voita1 kananmunankeltuainen1 dl vettä1,5 tl suolaa1 sitruunan raastettu kuoriTÄYTE3-5 omenaa10 kuivattua aprikoosia100 g voita1 sitruunan mehu2,5 dl sokeriaMuutama oksa rosmariiniaKERMA3 kananmunankeltuaista0,5 dl sokeria0,5 tl vaniljasokeria2,5 dl kevyesti vispattua kermaa
Valmistus: 1. Sekoita jauhot, voi, suola ja sitruunankuori. Vaivaa taikinaa nopeasti. Ei haittaa, vaikka taikinassa olisi pieniä voipaloja. 2. Lisää kananmunankeltuainen ja vesi. Sekoita, kunnes taikina on tahmeaa. Muotoile taikina muovikelmun päälle, litistä se hieman, kääri hyvin muovikelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi. 3. Kuori omenat, puolita ne ja leikkaa lohkoiksi. Halutessasi pilko myös aprikoosit. 4. Sulata voi paistinpannussa, lisää sokeri ja anna sen kiehua. Lisää omenat, rosmariini, sitruunamehu ja aprikoosit. Anna seoksen kypsyä korkealla lämmöllä muutama minuutti, kunnes saat aikaan ihanan kinuskikastikkeen. Ota pois liedeltä. 5. Ota puolet taikinasta ja kauli se noin 5 mm paksuksi. Aseta kaulittu taikina paistinpannun päälle niin, että se peittää täytteen, ja taittele reunat tarvittaessa. 6. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Omena-aprikoosi Tarte Tatin

Sukella syksyn makujen maailmaan - valmista herkullinen omena-aprikoosi Tarte Tatin! Tämä upea Tarte Tatin ei vain maistu taivaalliselta, vaan myös näyttää uskomattoman kauniilta tarjoilulautasella – täydellinen valinta niin arjen hemmotteluun kuin juhlahetkiin!
Äpple-aprikos Tarte Tatin
Ainekset:
4 annosta

PIKATAIKINA (Riittää 2 piirakkaan)
500 g vehnäjauhoja
500 g kylmää voita
1 kananmunankeltuainen
1 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori

TÄYTE
3-5 omenaa
10 kuivattua aprikoosia
100 g voita
1 sitruunan mehu
2,5 dl sokeria
Muutama oksa rosmariinia

KERMA
3 kananmunankeltuaista
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2,5 dl kevyesti vispattua kermaa

Valmistus:

1. Sekoita jauhot, voi, suola ja sitruunankuori. Vaivaa taikinaa nopeasti. Ei haittaa, vaikka taikinassa olisi pieniä voipaloja.

2. Lisää kananmunankeltuainen ja vesi. Sekoita, kunnes taikina on tahmeaa. Muotoile taikina muovikelmun päälle, litistä se hieman, kääri hyvin muovikelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

3. Kuori omenat, puolita ne ja leikkaa lohkoiksi. Halutessasi pilko myös aprikoosit.

4. Sulata voi paistinpannussa, lisää sokeri ja anna sen kiehua. Lisää omenat, rosmariini, sitruunamehu ja aprikoosit. Anna seoksen kypsyä korkealla lämmöllä muutama minuutti, kunnes saat aikaan ihanan kinuskikastikkeen. Ota pois liedeltä.

5. Ota puolet taikinasta ja kauli se noin 5 mm paksuksi. Aseta kaulittu taikina paistinpannun päälle niin, että se peittää täytteen, ja taittele reunat tarvittaessa.

6. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.