/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sateenkaarikakku6 kananmunaa6 dl sokeria6 dl vehnäjauhoja4 tl leivinjauhetta2 tl vaniljasokeria1,5 dl kylmää vettäElintarvikeväriä (sininen, keltainen, vihreä ja punainen)Voita ja korppujauhoja vuokaan 100 g huonelämpöistä voita600 g tuorejuustoa2 dl tomusokeria1 sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori
Valmistus: Kakkupohjat1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen.2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella.3. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele jauhot erissä taikinaan ja sekoita lopuksi vesi joukkoon. Vatkaa varovasti, jotta taikinan kuohkeus säilyy.4. Jaa taikina kuuteen eri taikinakulhoon. Käytä keittiövaakaa saadaksesi kuusi samankokoista annosta.5. Värjää taikinat elintarvikevärillä - sinisellä, vihreällä, punaisella ja keltaisella, sekä liilalla sekoittamalla sinistä ja punaista, ja oranssilla sekoittamalla keltaista ja punaista.6. Voitele ja korppujauhota uunivuoat ja kaada niihin taikinat.7. Paista kakkupohjia uunin keskitasolla noin 8-12 minuuttia (riippuen taikinakerroksen paksuudesta). Tarkista tikulla, että pohjat ovat kypsiä keskeltä.8. Anna kakkupohjien jäähtyä.9. Kakkupohjista voi tulla eri paksuisia ja kakun pinta voi pullistua keskeltä. Voit tällöin leikata kakkupohjat tasaisiksi ja samankokoisiksi.Kuorrutus1. Vatkaa tuorejuusto huoneenlämpöisen voin kanssa. Sekoita joukkoon tomusokeri.2. Purista yhden sitruunan mehu ja raasta puolikkaan sitruunan kuori - sekoita kuorrutukseen.Kokoaminen ja koristelu1. Varmista, että kakkupohjat ovat täysin jäähtyneet ennen kuin kokoat kakun. Levitä kuorrutus kakkupohjien väliin ja kakun päälle.2. Koristele mielesi mukaan, esimerkiksi strösselillä, karkeilla tai marjoilla.

Sateenkaarikakku

Sateenkaarikakku on juhlava ja värikäs luomus, joka levittää iloa ja rakkautta kaikissa juhlissa! Tämä ihastuttava täytekakku koostuu useasta erivärisestä kerroksesta, jotka pinotaan päällekkäin kermaisen ja raikkaan täytteen kera. Tässä helppo resepti, jolla valmistat värikkään ja näyttävän sateenkaarikakun Pride -juhliisi!
pride sateenkaarikakku resepti täytekakku
Ainekset
6 kananmunaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl kylmää vettä
Elintarvikeväriä (sininen, keltainen, vihreä ja punainen)
Voita ja korppujauhoja vuokaan
100 g huonelämpöistä voita
600 g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori

Valmistus:

Kakkupohjat
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella.
3. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele jauhot erissä taikinaan ja sekoita lopuksi vesi joukkoon. Vatkaa varovasti, jotta taikinan kuohkeus säilyy.
4. Jaa taikina kuuteen eri taikinakulhoon. Käytä keittiövaakaa saadaksesi kuusi samankokoista annosta.
5. Värjää taikinat elintarvikevärillä - sinisellä, vihreällä, punaisella ja keltaisella, sekä liilalla sekoittamalla sinistä ja punaista, ja oranssilla sekoittamalla keltaista ja punaista.
6. Voitele ja korppujauhota uunivuoat ja kaada niihin taikinat.
7. Paista kakkupohjia uunin keskitasolla noin 8-12 minuuttia (riippuen taikinakerroksen paksuudesta). Tarkista tikulla, että pohjat ovat kypsiä keskeltä.
8. Anna kakkupohjien jäähtyä.
9. Kakkupohjista voi tulla eri paksuisia ja kakun pinta voi pullistua keskeltä. Voit tällöin leikata kakkupohjat tasaisiksi ja samankokoisiksi.
Kuorrutus
1. Vatkaa tuorejuusto huoneenlämpöisen voin kanssa. Sekoita joukkoon tomusokeri.
2. Purista yhden sitruunan mehu ja raasta puolikkaan sitruunan kuori - sekoita kuorrutukseen.
Kokoaminen ja koristelu
1. Varmista, että kakkupohjat ovat täysin jäähtyneet ennen kuin kokoat kakun. Levitä kuorrutus kakkupohjien väliin ja kakun päälle.
2. Koristele mielesi mukaan, esimerkiksi strösselillä, karkeilla tai marjoilla.