
Valmistusohjeet: 1. Kuumenna uuni 125 asteeseen.2. Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa etikan kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Käännä lopuksi joukkoon maizena.3. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Levitä marenkivaahto leivinpaperin päälle pyöreäksi levyksi. Paista uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Sammuta uuni ja anna marengin jäähtyä uunissa luukku raollaan.4. Vatkaa kerma. Kuori ja viipaloin mango. Puolita passionhedelmät ja lusikoi niistä hedelmäliha. Levitä sitruunatahna ja kerma marenkilevylle.5. Koristele pavlova hedelmillä ja sitruunamelissalla.
Sitruunainen pavlova
Kokeile meidän raikasta pavlova -reseptiä, jossa yhdistyvät makea marenkipohja, raikas sitruunatahna, mango ja passionhedelmä. Uskomattoman herkullinen ja raikas kakku, joka sopii kaikkiin juhlatilaisuuksiin.

Ainekset
6-8 annosta
MARENKI
4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl sokeria
1/2 tl etikkaa (12 %)
1 rkl maissitärkkelystä
KORISTELU
3 dl kuohukermaa
1 – 2 mangoa
8 passiohedelmää
1 dl sitruunatahnaa (Lemon Curd)
Sitruunamelissaa
Valmistusohjeet:
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen.
2. Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa etikan kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Käännä lopuksi joukkoon maizena.
3. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Levitä marenkivaahto leivinpaperin päälle pyöreäksi levyksi. Paista uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Sammuta uuni ja anna marengin jäähtyä uunissa luukku raollaan.
4. Vatkaa kerma. Kuori ja viipaloin mango. Puolita passionhedelmät ja lusikoi niistä hedelmäliha. Levitä sitruunatahna ja kerma marenkilevylle.
5. Koristele pavlova hedelmillä ja sitruunamelissalla.
Sitruunainen pavlova mangolla ja passionhedelmällä
Sitruunainen pavlova on raikas ja hurmaava jälkiruoka, jonka valmistat käden käänteessä. Pavlova koostuu rapeasta marenkipohjasta, joka on päällystetty kermavaahdolla, sitruunatahnalla, mangolla ja passionhedelmällä.
Anna Pavlova
Tämä herkullinen jälkiruoka on nimetty venäläisen balettitanssijan Anna Pavlovan mukaan, joka kiersi maailmaa 1900-luvun alussa. On kiistaa siitä, kumpi maa, Australia vai Uusi-Seelanti, on jälkiruoan alkuperä.
Joka tapauksessa Pavlova on upea jälkiruoka, jota voi yhdistellä eri tavoin eri hedelmien ja marjojen kanssa.