/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sitruunakakku ruskistetulla voillaResepti: Johanna CryerAinekset:100g ruskistettua voita1 dl maitoa3 isoa kananmunaa2 dl sokeria1 sitruunan kuori1/2 sitruuna3 dl vehnäjauhoja2 tl leivinjauhetta2 tl vaniljasokeriaRipaus suolaaSokeriliemi: ½ sitruuna½ dl sokeria2-3 rkl vettäKuorrutus:Loput sokeriliemestä 1 dl tomusokeria1-2 tl vettä
Valmistus:1. Ruskista voi pienessä kattilassa korkealla keskilämmöllä sekoitellen. Anna jäähtyä. 2. Kuumenna uuni 175 °C:seen. Voitele kakkuvuoka. 3. Sekoita sokeri ja sitruunan kuori kulhossa. Hiero sitruunan kuori sokeriin käsin tai sähkövatkaimella. 4. Vatkaa kananmunat ja sokeriseos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. 5. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. 6. Kaada maito ruskistettuun voihin. 7. Siivilöi kuivat ainekset munaseokseen ja sekoita varovasti nuolijalla. 8. Kaada joukkoon voi-/maitoseos ja puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita liikaa. 9. Kaada taikina uunivuokaan ja paista uunissa noin 40 minuuttia.

Sitruunakakku ruskistetulla voilla

Astumme uuteen maailmaan perinteisen sitruunakakun kutsuvalla polulla. Tässä ei ole kyse vain tavallisesta sitruunakakusta – tämä on uusi tulkinta, joka vie makuelämyksesi aivan uudelle tasolle! Tässä kakussa yhdistyvät raikas sitruuna ja ruskistettu voi, luoden harmonisen ja herkullisen yhdistelmän. Katso ohje ja valmista taivaallinen sitruunakakku ruskistetulla voilla!
Citron sockerkaka med brynt smör och ätbara blommor
Resepti: Johanna Cryer

Ainekset:
100g ruskistettua voita
1 dl maitoa
3 isoa kananmunaa
2 dl sokeria
1 sitruunan kuori
1/2 sitruuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa

Sokeriliemi:
½ sitruuna
½ dl sokeria
2-3 rkl vettä

Kuorrutus:
Loput sokeriliemestä
1 dl tomusokeria
1-2 tl vettä

Valmistus:

1. Ruskista voi pienessä kattilassa korkealla keskilämmöllä sekoitellen. Anna jäähtyä.
2. Kuumenna uuni 175 °C:seen. Voitele kakkuvuoka.
3. Sekoita sokeri ja sitruunan kuori kulhossa. Hiero sitruunan kuori sokeriin käsin tai sähkövatkaimella.
4. Vatkaa kananmunat ja sokeriseos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
6. Kaada maito ruskistettuun voihin.
7. Siivilöi kuivat ainekset munaseokseen ja sekoita varovasti nuolijalla.
8. Kaada joukkoon voi-/maitoseos ja puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita liikaa.
9. Kaada taikina uunivuokaan ja paista uunissa noin 40 minuuttia.

Sokeriliemi:
1. Keitä kaikki ainekset, kunnes sokeri on sulanut.
2. Sivele sokerilientä vastaleivotun sitruunakakun päälle.
3. Kun kakku on jäähtynyt, ota kakku pois vuoasta ja sivele lientä sitruunakakun yläpuolelle.

Kuorrute:
1. Sekoita loput sokeriliemestä tomusokerin kanssa. Lisää vähän vettä kerrallaan, kunnes olet tyytyväinen koostumukseen.
2. Kaada kuorrute sitruunakakun päälle
3. Koristele sitruunakakku syötävillä kukilla ja tarjoile.