
Valmistus:1. Sekoita voi ja sokeri muutaman minuutin ajan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet (käytä monitoimikonetta tai sähkövatkainta).
2. Lisää keltuainen ja työstä nopeasti joukkoon jauhot. Anna taikinan viilentyä jääkaapissa tai pakastimessa, jotta sitä on helpompi muotoilla.
3. Jauha mantelit. Sekoita voi ja sokeri muutaman minuutin ajan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet (käytä monitoimikonetta tai sähkövatkainta).
4. Lisää sitruunankuori, jauhetut mantelit ja kananmunat, kokoajan vatkaten.
5. Voitele mazariinivuoat pienellä määrällä voita ja laita jokaiseen nokare murotaikinaa, jonka painat jauhotetulla peukalolla ohuesti vuoan pohjalle ja reunoille.
6. Jaa sitten mantelitäyte vuokiin (täytä noin 2/3) ja paista pellillä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
7. Koristele mazariinit tuoreilla marjoilla ja vispatulla kermalla. Ripottele päälle tomusokeria.
Vinkki! Voit myös tehdä ison masariinikakun käyttämällä irtopohjavuokaa.
Sitruunamasariinit
Raikkaat ja herkulliset sitruunamasariinit karhunvatukoiden ja kerman kera ovat täydelliset jokaiseen kahvipöytään. Rapea murotaikinapohja, mehevä mantelitahna ja raikkaat karhunvatukat kruunaavat nämä pienet herkut. Helppo valmistaa ja sopii loistavasti juhlapöytään tai arjen hemmotteluun. Kokeile tätä reseptiä, ja vie kahvihetkesi uudelle tasolle!

Ainekset (15-20 kpl)
Resepti: Tareq Taylor
100 g huoneenlämpöistä voita
50 g tomusokeria
1 kananmunan keltuainen
125 g vehnäjauhoja
120 g kuorittuja manteleita
120 g tomusokeria
1 sitruunan kuori
85 g voita
2 kananmunaa
2 rkl voita vuokien voiteluun
Tarjoilu:
5 dl tuoreita karhunvatukoita
1 ½ dl vispattua kermaa
tomusokeria
Valmistus:
1. Sekoita voi ja sokeri muutaman minuutin ajan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet (käytä monitoimikonetta tai sähkövatkainta).
2. Lisää keltuainen ja työstä nopeasti joukkoon jauhot. Anna taikinan viilentyä jääkaapissa tai pakastimessa, jotta sitä on helpompi muotoilla.
3. Jauha mantelit. Sekoita voi ja sokeri muutaman minuutin ajan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet (käytä monitoimikonetta tai sähkövatkainta).
4. Lisää sitruunankuori, jauhetut mantelit ja kananmunat, kokoajan vatkaten.
5. Voitele mazariinivuoat pienellä määrällä voita ja laita jokaiseen nokare murotaikinaa, jonka painat jauhotetulla peukalolla ohuesti vuoan pohjalle ja reunoille.
6. Jaa sitten mantelitäyte vuokiin (täytä noin 2/3) ja paista pellillä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
7. Koristele mazariinit tuoreilla marjoilla ja vispatulla kermalla. Ripottele päälle tomusokeria.
Vinkki! Voit myös tehdä ison masariinikakun käyttämällä irtopohjavuokaa.
2. Lisää keltuainen ja työstä nopeasti joukkoon jauhot. Anna taikinan viilentyä jääkaapissa tai pakastimessa, jotta sitä on helpompi muotoilla.
3. Jauha mantelit. Sekoita voi ja sokeri muutaman minuutin ajan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet (käytä monitoimikonetta tai sähkövatkainta).
4. Lisää sitruunankuori, jauhetut mantelit ja kananmunat, kokoajan vatkaten.
5. Voitele mazariinivuoat pienellä määrällä voita ja laita jokaiseen nokare murotaikinaa, jonka painat jauhotetulla peukalolla ohuesti vuoan pohjalle ja reunoille.
6. Jaa sitten mantelitäyte vuokiin (täytä noin 2/3) ja paista pellillä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
7. Koristele mazariinit tuoreilla marjoilla ja vispatulla kermalla. Ripottele päälle tomusokeria.
Vinkki! Voit myös tehdä ison masariinikakun käyttämällä irtopohjavuokaa.