/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Vegaaninen voileipäkakku kevään herkuilla PALSTERNAKKATÄYTE2 dl vegaanista majoneesia2 isoa palsternakkaa1/2 punasipuli3 rkl merileväkaviaaria1 dl tilliäRipaus cayennepippuria1 sitruuna - mehu ja kuori SuolaaPippuria"TONNIKALA" TÄYTE140 g vegaanista tonnikalaaVegaanista majoneesia2 dl kaurafraichea 1/2 dl ruohosipulia1/2 punasipuli1 sitruunan kuoriPOHJA & KORISTELU1 ruislimppuMerileväkaviaaria1 kurkku1 dl kaurafraichea
Valmistus:1. Pilko palsternakka pieniksi paloiksi. Keitä lyhyesti, kunnes ne pehmenevät, ja huuhtele sitten kylmällä vedellä.2. Hienonna tilli ja punasipuli. Sekoita kaikki vegaanisen katkarapusalaatin ainekset yhteen.3. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli vegaaniseen tonnikalatäytteeseen ja sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen.4. Viipaloi ruisleipä ohuiksi siivuiksi. Levitä ensimmäisen viipaleen päälle 1/2 osa palsternakkatäytettä. Lisää leipäviipale ja levitä toisen kerroksen päälle 1/2 osaa vegaanista tonnikalatäytettä. Tee samoin kolmas ja neljäs leipä- ja täytekerros.5. Kuorruta pienet kakut levittämällä ohut kerros kaurafraichea. Suikaloi kurkku juustohöylällä tai kuorijalla. 6. Koristele kakut kurkulla, merileväkaviaarilla ja yrteillä.

Vegaaninen voileipäkakku kevään herkuilla

Voilepäkakku pysyy ajattomana ja rakastettuna klassikkona suomalaisissa juhlapöydissä. Täältä löydät reseptin herkulliselle vegaaniselle voileipäkakulle, joka on täytetty kevään parhailla raaka-aineilla. Täytteenä on luova vegaaninen "skagenröra", eli vegaaninen katkarapusalaatti, joka on valmistettu palsternakasta ja merileväkaviaarista, sekä kasvipohjainen "tonnikalatäyte". Viimeistele voileipäkakku rapealla kurkulla ja merileväkaviaarilla.
Vegansk smörgåstårta med vårprimörer
Ainekset
PALSTERNAKKATÄYTE
2 dl vegaanista majoneesia
2 isoa palsternakkaa
1/2 punasipuli
3 rkl merileväkaviaaria
1 dl tilliä
Ripaus cayennepippuria
1 sitruuna - mehu ja kuori
Suolaa
Pippuria

"TONNIKALA" TÄYTE
140 g vegaanista tonnikalaa
Vegaanista majoneesia
2 dl kaurafraichea
1/2 dl ruohosipulia
1/2 punasipuli
1 sitruunan kuori

POHJA & KORISTELU
1 ruislimppu
Merileväkaviaaria
1 kurkku
1 dl kaurafraichea

Valmistus:

1. Pilko palsternakka pieniksi paloiksi. Keitä lyhyesti, kunnes ne pehmenevät, ja huuhtele sitten kylmällä vedellä.
2. Hienonna tilli ja punasipuli. Sekoita kaikki vegaanisen katkarapusalaatin ainekset yhteen.
3. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli vegaaniseen tonnikalatäytteeseen ja sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen.
4. Viipaloi ruisleipä ohuiksi siivuiksi. Levitä ensimmäisen viipaleen päälle 1/2 osa palsternakkatäytettä. Lisää leipäviipale ja levitä toisen kerroksen päälle 1/2 osaa vegaanista tonnikalatäytettä. Tee samoin kolmas ja neljäs leipä- ja täytekerros.
5. Kuorruta pienet kakut levittämällä ohut kerros kaurafraichea. Suikaloi kurkku juustohöylällä tai kuorijalla.
6. Koristele kakut kurkulla, merileväkaviaarilla ja yrteillä.