Vihreä parsa hollandaisekastikeella120 g voita1 sitruuna6-8 vihreää parsaa2 kananmunaa1 tl etikkaaRuohosipulia
Valmistus: 1. Sulata ruokalusikallinen voita paistinpannussa.2. Huuhtele parsat ja leikkaa niiden puumainen kantaosa pois.3. Paista parsat keskilämmöllä noin 4-5 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.3. Sulata 100 grammaa voita kattilassa.4. Erottele keltuainen valkuaisesta ja laita keltuainen kulhoon. Lisää 1 tl vettä, 1 tl sitruunamehua ja ripaus suolaa. Sekoita ainekset sauvasekoittimella. Kaada hitaasti joukkoon sulatettu voi ja sekoita paksuksi kastikkeeksi.5. Täytä iso kattila vedellä ja kuumenna vesi poreilevaksi. Riko kananmuna kahvikuppiin tai pieneen kulhoon ja lisää loraus etikkaa. Pyöräytä vettä kauhalla niin, että siihen syntyy pyörre, ja kaada muna varovasti vesipyörteen keskelle.6. Kypsennä kananmunaa noin 4 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt.7. Aseta parsat lautaselle ja asettele päälle uppomuna ja hollandaisekastike. Ripottele päälle hieman suolaa, mustapippuria ja ruohosipulia.Hyvää ruokahalua!

Vihreä parsa hollandaisekastikeella

Parsa uppomunat hollandaisekastike lautanen pääruoka resepti ruoanlaitto
Ainekset
120 g voita
1 sitruuna
6-8 vihreää parsaa
2 kananmunaa
1 tl etikkaa
Ruohosipulia

Valmistus:

1. Sulata ruokalusikallinen voita paistinpannussa.
2. Huuhtele parsat ja leikkaa niiden puumainen kantaosa pois.
3. Paista parsat keskilämmöllä noin 4-5 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
3. Sulata 100 grammaa voita kattilassa.
4. Erottele keltuainen valkuaisesta ja laita keltuainen kulhoon. Lisää 1 tl vettä, 1 tl sitruunamehua ja ripaus suolaa. Sekoita ainekset sauvasekoittimella. Kaada hitaasti joukkoon sulatettu voi ja sekoita paksuksi kastikkeeksi.
5. Täytä iso kattila vedellä ja kuumenna vesi poreilevaksi. Riko kananmuna kahvikuppiin tai pieneen kulhoon ja lisää loraus etikkaa. Pyöräytä vettä kauhalla niin, että siihen syntyy pyörre, ja kaada muna varovasti vesipyörteen keskelle.
6. Kypsennä kananmunaa noin 4 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt.
7. Aseta parsat lautaselle ja asettele päälle uppomuna ja hollandaisekastike. Ripottele päälle hieman suolaa, mustapippuria ja ruohosipulia.
Hyvää ruokahalua!