noin 4 annosta VOHVELITAIKINA 3 ½ dl maitoa2 kananmunaa4 dl vehnäjauhoja1 tl leivinjauhetta½ tl suolaa50 g sulatettua voitaKORISTELU250 g mascarponea3 rkl tomusokeriaRaastettua sitruunankuorta (½ sitruuna)1 tl sitruunanmehua4 viikunaa1 dl hienonnettuja pistaasipähkinöitäHunajaa
Valmistus: 1. Sekoita kulhossa maito, kananmunat, jauhot, leivinjauhe ja suola.
2. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista vohvelit.
3. Sekoita mascarpone, tomusokeri, sitruunan kuori ja mehu. Leikkaa viikunat viipaleiksi.
4. Jaa jokainen vohveli neljään osaa. Pinoa ne päällekkäin ja koristele mascarponekreemillä, viikunoilla ja pistaasipähkinöillä. Valuta päälle hunajaa.
Vohvelit - mascarpone, viikunat, pistaasipähkinät ja hunaja
Tämä helppo vohveli resepti tuo maku-iloa monenlaiseen ruokahetkeen! Viikunat, pistaasipähkinät, hapokas mascarpone ja makea hunaja luovat yhdessä täydellisen harmonian ja nostavat perinteiset vohvelit uusiin korkeuksiin.
Ainekset
noin 4 annosta
VOHVELITAIKINA
3 ½ dl maitoa
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g sulatettua voita
KORISTELU
250 g mascarponea
3 rkl tomusokeria
Raastettua sitruunankuorta (½ sitruuna)
1 tl sitruunanmehua
4 viikunaa
1 dl hienonnettuja pistaasipähkinöitä
Hunajaa
Valmistus:
1. Sekoita kulhossa maito, kananmunat, jauhot, leivinjauhe ja suola.
2. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista vohvelit.
3. Sekoita mascarpone, tomusokeri, sitruunan kuori ja mehu. Leikkaa viikunat viipaleiksi.
4. Jaa jokainen vohveli neljään osaa. Pinoa ne päällekkäin ja koristele mascarponekreemillä, viikunoilla ja pistaasipähkinöillä. Valuta päälle hunajaa.
2. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista vohvelit.
3. Sekoita mascarpone, tomusokeri, sitruunan kuori ja mehu. Leikkaa viikunat viipaleiksi.
4. Jaa jokainen vohveli neljään osaa. Pinoa ne päällekkäin ja koristele mascarponekreemillä, viikunoilla ja pistaasipähkinöillä. Valuta päälle hunajaa.