/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Mutteripannut

Nyt on hyvän kahvin aika! Mutteripannulla keität kahvisi liedellä. Pannun alaosa täytetään vedellä ja jauhettu kahvi laitetaan pannun keskiosaan. Siivilän kautta ylöspäivän kiehuva vesi tuo ihanan kahvin aromit esiin ja saat mutteripannun yläosaan täydellisen aamukahvin!
Mutteripannut
Mutteripannut
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
31 tuotteita
Näyttää 31 / 31 tuotetta
alessi pulcina mutteripannu 3 kuppia ruostumaton musta

Mutteripannut

Mutteripannu toimii suunnilleen samalla periaatteella kuin espressokeitin. Kolmiosaisessa mutteripannussa vesi kaadetaan alaosaan. Hienoksi jauhettu kahvi suodatinosaan keskelle. Valmis kahvi nousee ylös kahvijuomapannuun. Meiltä löydät laadukkaat pannut useissa eri koossa. Tuotemerkkeinä esimerkiksi Alessi, Bialetti, Westmark ja moni muu.

Millaista kahvia mutteripannulle?

Osta valmiiksi jauhettua kahvia tai jauha itse kahvipavut hienoksi kahvimyllyn avulla. Kahvin ei tarvitse olla niin hienoksi jauhettua kuin espressoa varten, mutta sen tulee olla hienompaa kuin tavallisen suodatinkahvin. Parhaan maun saavuttamiseksi on tärkeää, että kahvi on vastajauhettu ja mielellään enintään kaksi viikkoa vanhaa.

Mutteripannun ja espressokoneen ero

Vaikka mokkakahvin ja espressokahvin valmistuksessa on samanlainen menettely, on siinä myös hieman eroja. Pääasiassa erona on syntyvä paine. Mutteripannussa se ei ole yhtä korkea kuin espressokoneessa. Painemittaustapana käytetään baaria. Mutteripannussa se on 1,5–2 baaria ja espressokoneessa 9 baaria.
Bialetti Brikka Moka mutteripannu Ruostumaton Musta Kahvitauko Piparit Espressokupit Puinen leikkuulauta
Alessi Pulcina Mutteripannu Ruostumaton Punainen Kahvitauko Piparit

Sähköinen

Sähköistä mutteripannua ei tarvitse asettaa keittotasolle. Sen alaosa toimii kuin vedenkeitin. Käynnistääksesi sen, sinun tarvitsee vain painaa painiketta.

Ruostumaton teräs tai alumiini

On yleistä, että mutteripannu on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai alumiinista. Jos sinulla on induktioliesi, on tärkeää tarkistaa, että voit käyttää mutteripannua liedellä. Meiltä löydät monia mutteripannuja, joita voit käyttää juuri induktioliedellä.
Bialetti Moka Express Mutteripannu Tuore kahvi  Espresso
Bialetti Moka Express Mutteripannu Ruostumaton teräs Espressokuppi Espresso Kahvitauko

Iso vai pieni?

Mutteripannun koko alaosa on täytettävä vedellä. Siksi ei ole mahdollista vaihdella kuppien määrää eri tilanteista riippuen. Paras ostos on kaksi erilaista mutteripannua, jos haluat keittää vain yhden tai pari kuppia päivittäin, tai haluat valmistaa kahvia isolle porukalle. Kannattaa muistaa, että mutteripannun kahvikupin koko on pienempi kuin monien muiden kahvinkeittimien. Yksi kuppi on yleensä noin 60 ml.

Kuppien koko

- 1 kuppi - 60 ml
- 3 kuppia - 200 ml
- 6 kuppia - 300 ml
- 9 kuppia - 550 ml
- 12 kuppia - 775 ml

Mutteripannun hoitaminen

Huolehdi pannustasi oikealla tavalla ja pidennä sen käyttöikää. Mutteripannu kannattaa aina puhdistaa käytön jälkeen. On parasta, että käytät vain kuumaa vettä ja vältät pesuaineita. Pesuaineet voivat pilata myöhemmin keittävän kahvin aromin. Anna sitten osien kuivua irrallaan toisistaan. Jos et käytä pannua joka päivä, kannattaa osat myös pitää irrallaan.
Bialetti Moka express Mutteripannu Ruostumaton teräs Musta Kahvitauko Espresso Kahvipavut

Kuka keksi mutteripannun?

Vuonna 1933 italialainen insinööri ja suunnittelija Alfonso Bialetti kehitti Moka Express -mutteripannun. Hän lanseerasi sen yrityksensä Bialettin kautta ja yritys on edelleen mutteripannujen valmistaja.
Bialetti lanseerasi täysin uuden tavan valmistaa kahvia. Nykyään menetelmä on yleinen melkein ympäri maailman ja on vaikeaa kuvitella, ettei sitä koskaan ollut aikaisemmin olemassa. Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa mutteripannu löytyy lähes jokaisesta kodista.