/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Inspiraatiota kotibaariin

Baaritarvikkeet, lasit ja juomareseptit kotibaariin!
Inspiraatiota kotibaariin
Inspiraatiota kotibaariin
Illanistujaisissa läheisten kanssa on ihana tarjota viileitä ja herkullisia mocktaileja ja cocktaileja. Tältä sivulta löydät inspiraatiota kotibaariin, joiden avulla sinusta tulee baarimestari hetkessä!

4 vinkkiä kotibaariin

  • Varmista, että sinulla on oikeat baaritarvikkeet. Erilaisten juomien sekoittamiseen on hyvä olla esimerkiksi shakeri, survin, baarimitta, cocktaillusikka, sitruspuristin ja jääpalamuotti.
  • Varmista, että sinulla on aina riittävästi jäitä, jotta juomat pysyvät viileinä. Jäämurskain ja jääsanko on hyvä investointi kotibaariin.
  • Suuri osa cocktailin kokemuksesta liittyy juoman maun lisäksi sen ulkonäköön, joten täytä kotibaarisi myös cocktailtikuilla, sitrushedelmillä ja paperisateenvarjoilla.
  • Kotibaarista kannattaa myös löytyä erilaisia laseja, esim. korkeat juomalasit, matalat juomalasit, viinilasit ja samppanjalasit. Lasilla on suuri merkitys siihen, millaisia aromeja ja elämyksiä juoma antaa nauttijalleen, joten valitse oikea lasi oikealle juomalle.

Shakerit

Drinkin ravistaminen on yksi baarimestarin ikonisimmista tekniikoista. Drinkin ravistamiseen tarvitset shakerin. Klassinen shakeri on nimeltään "Boston shaker" ja se koostuu kahdesta eri osasta. Shakeriin voidaan myös lisätä siivilä. Kun juoma kaadetaan shakerista lasiin siivilöityy murskatut hedelmät ja jäät pois. Joissakin shakereissa on sisäänrakennettu siivilä, mutta useimmiten tämä ostetaan erikseen.

Sekoituskannut ja baarilusikat

Juomien sekoittamiseen voidaan käyttää sekoituskannua ja baarilusikkaa. Täytä sekoituskannu drinkin aineksilla ja sekoita baarilusikalla.

Jäähdyttimet

Pullonjäähdytin pitää juhla- ja ruokajuomat viileinä pitkään. Jotkut jäähdyttimet täytetään jäillä, johon upotetaan esim. viinipullot, samppanjapullot ja oluet. Muut jäähdyttimet ovat suunniteltu yhdelle pullolle ja ne jäähdytetään etukäteen jääkaapissa tai pakastimessa. Riippumatta siitä, kumman mallin valitset, pullonjäähdyttimestä tulee erinomainen kumppani kuumina kesäpäivinä!

Jäämuotit

Haalea drinkki ei tee ketään onnelliseksi. Riippumatta siitä, minkä drinkin valmistat, tarvitset aina jäitä drinkin valmistusprosessiin. Jos tarjoilet drinkin jäiden kera, voi olla hauska koristella juoma isommilla jääkuutioilla!

Survimet, baarimitat ja jäähakut

Kotibaariin on tarjolla lukuisia tarvikkeita, mutta suosituimmat ja tärkeimmät tarvikkeet ovat survin, baarimitta ja jäähakku. Survinta käytät hedelmien ja marjojen soseuttamiseen. Sitä voit käyttää suoraan shakerissä tai juomalasissa. Baarimitta on tarkoitettu alkoholin mittaamiseen, jotta saat oikeat mittasuhteet. Jäähakulla saat hakattua isommat jääpalat pieneksi jäämurskaksi.

Tarjoiluvaunut

Tarjoiluvaunu ei ole pakollinen tarvike kotibaariin - mutta se on todella mukava sisustuselementti, joka on viime vuosina noussut suureen suosioon. Tarjoiluvaunussa voit säilyttää kaikki pullot, lasit ja baaritarvikkeet, joita käytät kotibaarissa.

Juomalasit kotibaariin

Erilaisten drinkkien sekoittaminen vaatii erimallisia ja kokoisia laseja. Kolme lasia, jotka on hyvä löytyä kotoasi ovat:
  • Korkeat lasit (highball lasit) sopivat juomille, joissa on paljon jäitä, kuten mojitolle ja Gin Tonicille.
  • Matalat lasit (Old Fashioned lasit) sopivat juomille, jotka tarjotaan ilman jäitä, esimerkiksi whiskey sour tai negroni.
  • Martinilasit sopivat Martinin, Cosmopoliten tai vastaavien juomien tarjoiluun.
Näiden lasien lisäksi saa kotibaarista mielellään myös löytyä samppanjalasit, viinilasit ja olutlasit.