/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Voileipäkakut

Voileipäkakku on piristänyt juhlia ja tilaisuuksia 1940-luvulta lähtien. Luova herkku, joka voidaan valmistaa maun ja tilaisuuden mukaan. Olitpa sitten kokenut kokki tai aloittelija keittiössä, voileipäkakku on seuraavan juhlasi keskipiste. Täältä löydät kokoelman voileipäkakku reseptejä - sekä klassisia että moderneja tulkintoja.
Voileipäkakut
Voileipäkakut
Voileipäkakku on klassinen juhla-ateria, joka voidaan helposti sovittaa tilaisuuden mukaan. Etsitpä sitten perinteistä reseptiä, kaipaat modernia twistiä tai suuntaat kohti vegaanisia vaihtoehtoja - täältä löytyy juuri sinulle sopiva resepti! Opastamme sinua luomaan täydellisen voileipäkakun, antaen vinkkejä parhaista raaka-aineista ja voileipäkakun koristelusta, jotta saat kruunattua juhlapöytäsi herkullisella ja katseenvangitsevalla voileipäkakulla!

5 vinkkiä: Näin onnistut voileipäkakun kanssa

  • Leipä on iso osa voileipäkakkua, joten on hyvä muistaa valita hyvä leipä! Valitse esimerkiksi maukas ruisleipä, joka antaa enemmän purutuntumaa ja makua kuin vaalea paahtoleipä, ja joka voi myös tuntua ruokaisammalta.
  • Yhdistä erilaisia tekstuureja, niin saat vietyä voileipäkakun uudelle tasolle. Koska leipä imee nestettä täytteistä, kannattaa koristella voileipäkakku aineksilla, jotka antavat hieman purutuntumaa. Hyviä vaihtoehtoja ovat kurkku, retiisi ja parsa.
  • Katkaravuilla koristeltu voileipäkakku on yksi juhlapöydän klassikoista. Katkaravut täytteessä antavat upean maun, mutta tekevät myös täytteestä kosteamman. Voit minimoida vetelän täytteen riskiä kuivaamalla katkaravut varovasti paperilla tai pyyhkeellä.
  • Jos koet, että voileipäkakusta tulee liian raskas majoneesin kanssa, voit sekoittaa siihen 50% ranskankermaa. Jos et halua käyttää majoneesia lainkaan, voit myös päällystää kakun tuorejuustolla ja ranskankermalla.
  • Aiotko tarjoilla voileipäkakun kesäjuhlissa? Koristele se syötävillä kukilla ja tee siitä illan kohokohta!
pieni voileipäkakku skagen katkaraputäyte
Voileipäkakku lohi- ja katkaraputäytteellä
4 isoa paahtoleipää

LOHITÄYTE
100 g tuorejuustoa
150 g lämmin- tai kylmäsavukirjolohta
1 sitruunan mehu ja kuori
Suolaa ja mustapippuria

MÄTI- JA KANANMUNATÄYTE
100 g tuorejuustoa
2 pilkottua keitettyä kananmunaa
2 tl mätiä
Suolaa ja mustapippuria

ENSIMMÄINEN KUORRUTUS
50 g tuorejuustoa

TOINEN KUORRUTUS
200 ml ranskankermaa
2 tl raastettua piparjuurta
Suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
1. Leikkaa leipäviipaleet samankokoisiksi.
2. Sekoita molempien täytteiden ainekset erillisissä kulhoissa.
3. Levitä ensimmäisen kerroksen päälle lohitäytettä ja toisen kerroksen päälle kaviaari- ja kananmunatäytettä. Toista tämä, kunnes leipäkakun korkuus on noin 10 cm.
4. Kuorruta kakku tuorejuustolla.
5. Vatkaa ranskankerma ja raastettu piparjuuri.
6. Levitä tuorejuustokuorruksen päälle.
7. Laita voileipäkakku jääkaappiin vähintään tunniksi, tai yön yli.

Vinkki! Koristele leipäkakku kurkkuviipaleilla, retiisillä, katkaravuilla, kananmunalla, tillillä, hienonnetulla ruohosipulilla, salaatinlehdillä, punakaviaarilla ja syötävillä kukilla.