4 annosta600 g lampaan lapaa2 keltaista sipulia2 valkosipulinkynttä2 rkl tomaattipyreetä3 dl punaviiniä4 dl lihalientä (laimennettuna)2 kanelitankoa5 kardemummansiementä2 laakerinlehteä2 rkl balsamiviinietikkaa10 mustapippuriaSuolaa
Valmistus:1. Ruskista liha valurautakattilassa ja paista sitten sipulin kanssa matalalla lämmöllä.
2. Lisää tomaattipyree ja paista vielä hetki.
3. Lisää kaneli, kardemumma, laakerinlehdet ja mustapippurit.
4. Kaada sekaan punaviini ja keitä kunnes se on vähentynyt puoleen.
5. Lisää lihaliemi ja keitä vähintään 3-4 tuntia - mielellään pidempään.
6. Lisää balsamiviinietikka ja suola maun mukaan.
Tarjoile!
Kanelin tuoksuinen lammaspata
Kanelin tuoksuinen lammaspata tuo lämpöä ja makua talven pimeisiin iltoihin! Tämä täyteläinen ja aromikas pata on täydellinen valinta niin arkeen kuin juhlaan. Murea lammasliha yhdistyy täydellisesti herkullisten mausteiden, kuten kanelin ja kardemumman, sekä syvän punaviinin kanssa, joka on täydellinen tarjottavaksi esimerkiksi kermaisen perunamuusin tai uunijuuresten kera.
Ainekset:
4 annosta
600 g lampaan lapaa
2 keltaista sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
3 dl punaviiniä
4 dl lihalientä (laimennettuna)
2 kanelitankoa
5 kardemummansiementä
2 laakerinlehteä
2 rkl balsamiviinietikkaa
10 mustapippuria
Suolaa
Valmistus:
1. Ruskista liha valurautakattilassa ja paista sitten sipulin kanssa matalalla lämmöllä.
2. Lisää tomaattipyree ja paista vielä hetki.
3. Lisää kaneli, kardemumma, laakerinlehdet ja mustapippurit.
4. Kaada sekaan punaviini ja keitä kunnes se on vähentynyt puoleen.
5. Lisää lihaliemi ja keitä vähintään 3-4 tuntia - mielellään pidempään.
6. Lisää balsamiviinietikka ja suola maun mukaan.
Tarjoile!
2. Lisää tomaattipyree ja paista vielä hetki.
3. Lisää kaneli, kardemumma, laakerinlehdet ja mustapippurit.
4. Kaada sekaan punaviini ja keitä kunnes se on vähentynyt puoleen.
5. Lisää lihaliemi ja keitä vähintään 3-4 tuntia - mielellään pidempään.
6. Lisää balsamiviinietikka ja suola maun mukaan.
Tarjoile!