Resepti: Johanna Cryer 2 pakettia voitaikinaa500 g salsiccia-jauhelihaa 1-2 tl juustokuminaa1 rkl tomaattipyreetä1 paketti tuoretta pinaattia3 kokonaista kevätsipuliaSuolaa ja pippuriaTuoretta chiliä (valinnainen)1 kananmunaSeesaminsiemeniä
Valmistus1. Paista salsiccia-täyte kevätsipulin kanssa pannulla, kunnes täyte saa kauniin kullanruskean värin.
2. Lisää juustokumina, tomaattipyree ja pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Paista muutama minuutti, kunnes pinaatti pehmenee.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen
4. Kauli voitaikina ja leikkaa siitä 6 ympyrää. Laita 1–2 rkl täytettä kunkin ympyrän keskelle. Taita taikina täytteen päälle ja paina reunat kiinni haarukalla, jotta piiraat sulkeutuvat.
5. Voitele piiraat vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
6. Paista piiraat uunissa 8–10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
7. Tarjoile vastapaistetut piiraat salsan, guacamolen ja ranskankerman kera.
Lihapasteijat
Nämä herkulliset lihapasteijat valmistetaan rapeasta voitaikinasta ja mehukkaasta salsiccia-täytteestä. Helppo ja nopea resepti, joka takaa suussa sulavia makuja – täydellinen sekä arkeen että juhlaan.
Resepti: Johanna Cryer
2 pakettia voitaikinaa
500 g salsiccia-jauhelihaa
1-2 tl juustokuminaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 paketti tuoretta pinaattia
3 kokonaista kevätsipulia
Suolaa ja pippuria
Tuoretta chiliä (valinnainen)
1 kananmuna
Seesaminsiemeniä
Valmistus
1. Paista salsiccia-täyte kevätsipulin kanssa pannulla, kunnes täyte saa kauniin kullanruskean värin.
2. Lisää juustokumina, tomaattipyree ja pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Paista muutama minuutti, kunnes pinaatti pehmenee.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen
4. Kauli voitaikina ja leikkaa siitä 6 ympyrää. Laita 1–2 rkl täytettä kunkin ympyrän keskelle. Taita taikina täytteen päälle ja paina reunat kiinni haarukalla, jotta piiraat sulkeutuvat.
5. Voitele piiraat vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
6. Paista piiraat uunissa 8–10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
7. Tarjoile vastapaistetut piiraat salsan, guacamolen ja ranskankerman kera.
2. Lisää juustokumina, tomaattipyree ja pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Paista muutama minuutti, kunnes pinaatti pehmenee.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen
4. Kauli voitaikina ja leikkaa siitä 6 ympyrää. Laita 1–2 rkl täytettä kunkin ympyrän keskelle. Taita taikina täytteen päälle ja paina reunat kiinni haarukalla, jotta piiraat sulkeutuvat.
5. Voitele piiraat vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
6. Paista piiraat uunissa 8–10 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
7. Tarjoile vastapaistetut piiraat salsan, guacamolen ja ranskankerman kera.