/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lohi- ja avokadopiirakka6-8 annostaPIIRAKKAPOHJA4 dl vehnäjauhoja175 g voita3 rkl kylmää vettä TÄYTE½ purjosipulia1 rkl voita300 g kylmäsavulohta1 avokadoMUNAMAINO 4 kananmunaa4 dl maitoa 1½ dl kermaa2 dl raastettua juustoa Tilliä Suolaa ja pippuria
Valmistus: 1. Kuumenna uuni 225 °C:seen.2. Nypi pehmeä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista uunissa 10 minuuttia.3. Huuhtele ja viipaloi purjosipuli. Paista se pehmeäksi paistinmannulla ja levitä esipaistetulle piirakanpohjalle. Levitä päälle paloiteltua lohta ja kuutioitua avokadoa.4. Vatkaa kerma, maito, kananmunat, juusto, tilli, suola ja pippuri. Kaada vuokaan.5. Paista uunissa noin 45 minuuttia.

Lohi- ja avokadopiirakka

Koe herkullinen makuelämys meidän lohi- ja avokadopiirakkalla! Rapea piirakkapohja, kylmäsavulohi, avokado ja raastettu juusto tekee tästä piirakasta todellisen herkkuruoan, joka sopii sekä arkeen että juhlaan!
Lax- och avokadopaj
Ainekset
6-8 annosta

PIIRAKKAPOHJA
4 dl vehnäjauhoja
175 g voita
3 rkl kylmää vettä

TÄYTE
½ purjosipulia
1 rkl voita
300 g kylmäsavulohta
1 avokado

MUNAMAINO
4 kananmunaa
4 dl maitoa
1½ dl kermaa
2 dl raastettua juustoa
Tilliä
Suolaa ja pippuria

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 225 °C:seen.
2. Nypi pehmeä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista uunissa 10 minuuttia.
3. Huuhtele ja viipaloi purjosipuli. Paista se pehmeäksi paistinmannulla ja levitä esipaistetulle piirakanpohjalle. Levitä päälle paloiteltua lohta ja kuutioitua avokadoa.
4. Vatkaa kerma, maito, kananmunat, juusto, tilli, suola ja pippuri. Kaada vuokaan.
5. Paista uunissa noin 45 minuuttia.

Piirakkavuoat

Jätä arvostelu