Ostoskori(0 tuotetta)

Ostoskorisi on tyhjä

Suosikit

Ostoskori(0 tuotetta)

Ostoskorisi on tyhjä

Mehevä mansikkakakku KAKKUPOHJA6 kananmunaa1 dl sokeria1,5 dl perunajauhoja1,5 dl vehnäjauhoja3 tl vaniljasokeria2-3 tl leivinjauhettaTÄYTE4 dl kermaa2 tl vaniljasokeria1-2 mm vaniljajauhetta tai 1 vaniljatanko0,75 dl sokeria3 kananmunan keltuaista 0,3 dl maizenaa50 g huoneenlämpöistä voita600-700 g mansikoitaKORISTELU200 g mansikoitaHerukoita
Valmistus: 1. Kuumenna uuni 175 °C:een. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Tämä resepti on tehty vuokaan, jonka halkaisija on 18 cm. Näin saat 2-3 pienempää, mutta paksumpaa kakkupohjaa. Säädä reseptiä sen mukaan, kuinka monta ja kuinka paksua pohjaa haluat valmistaa.2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja ja kääntele ne varovasti taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat sen.4. Vatkaa kerma sähkövatkaimella ja sekoita joukkoon vaniljasokeri.5. Nyt on aika valmistaa vaniljakreemi. Kiehauta maito ja vaniljasokeri kattilassa. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se pitkittäin ja kaavi siemenet veitsellä. Laita siemenet ja vaniljatangon puolikkaat kattilaan maidon kanssa ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä hieman.6. Vatkaa tomusokeri, keltuaiset ja maissitärkkelys sähkövatkaimella. Sekoita taikinaa vähän kerrallaan maitoseoksen joukkoon. Kuumenna seos miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, niin että kreemi paksuuntuu. Varo kreemin polttamasta! Poista kattila liedeltä ja lisää voi koko ajan sekoittaen.7. Laita vaniljakreemi jääkaappiin jäähtymään.8. Aika koota kakku! Levitä ensimmäiselle kakkulevylle reilu kerros vaniljakreemiä ja viipaloituja mansikoita. Levitä mansikoiden päälle reilu kerros kermaa ja nosta päälle keskimmäinen kakkulevy. Seuraavalle kakkulevylle levität mansikkahilloa, viipaloituja mansikoita ja taas reilu kerros kermaa.9. Nosta kakkukansi päälle, kostuta. Koristele päällimmäinen kerros kermalla ja mansikoilla. Voit myös lisätä mansikoiden sekaan herukoita tai muita marjoja.10. Tarjoile ja nauti!

Mehevä mansikkakakku

Upea mansikkakakku, joka kruunaa kaikki kesän juhlapöydät! Mehukkaat mansikat, pehmeä kerma ja kuohkea kakkupohja tekevät tästä kakusta minkä tahansa juhlan kohokohdan. Olipa kyseessä juhannus, syntymäpäivät tai muut erityiset tilaisuudet, on tämä mansikkakakku varma veto, joka tuo hymyä jokaisen huulille ja tyydyttää kaikkia aisteja. Tutustu reseptiin ja nauti meidän herkullisesta ja värikkäästä mansikkakakusta!
Cerveran mansikkakakku kesäkakku kesäinen kakku mansikat kerma kakkupohja resepti
Ainekset
KAKKUPOHJA
6 kananmunaa
1 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2-3 tl leivinjauhetta

TÄYTE
4 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
1-2 mm vaniljajauhetta tai 1 vaniljatanko
0,75 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
0,3 dl maizenaa
50 g huoneenlämpöistä voita
600-700 g mansikoita

KORISTELU
200 g mansikoita
Herukoita

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 175 °C:een. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Tämä resepti on tehty vuokaan, jonka halkaisija on 18 cm. Näin saat 2-3 pienempää, mutta paksumpaa kakkupohjaa. Säädä reseptiä sen mukaan, kuinka monta ja kuinka paksua pohjaa haluat valmistaa.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja ja kääntele ne varovasti taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat sen.
4. Vatkaa kerma sähkövatkaimella ja sekoita joukkoon vaniljasokeri.
5. Nyt on aika valmistaa vaniljakreemi. Kiehauta maito ja vaniljasokeri kattilassa. Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se pitkittäin ja kaavi siemenet veitsellä. Laita siemenet ja vaniljatangon puolikkaat kattilaan maidon kanssa ja kiehauta. Anna seoksen jäähtyä hieman.
6. Vatkaa tomusokeri, keltuaiset ja maissitärkkelys sähkövatkaimella. Sekoita taikinaa vähän kerrallaan maitoseoksen joukkoon. Kuumenna seos miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, niin että kreemi paksuuntuu. Varo kreemin polttamasta! Poista kattila liedeltä ja lisää voi koko ajan sekoittaen.
7. Laita vaniljakreemi jääkaappiin jäähtymään.
8. Aika koota kakku! Levitä ensimmäiselle kakkulevylle reilu kerros vaniljakreemiä ja viipaloituja mansikoita. Levitä mansikoiden päälle reilu kerros kermaa ja nosta päälle keskimmäinen kakkulevy. Seuraavalle kakkulevylle levität mansikkahilloa, viipaloituja mansikoita ja taas reilu kerros kermaa.
9. Nosta kakkukansi päälle, kostuta. Koristele päällimmäinen kerros kermalla ja mansikoilla. Voit myös lisätä mansikoiden sekaan herukoita tai muita marjoja.
10. Tarjoile ja nauti!