4 annosta2 punasipulia2 salottisipulia2 porkkanaa1 paprika1 kg perunoita1 rkl tomaattipyreetä800g paahtopaistia (naudan ulkofile)Kourallinen feferonejaKourallinen vihreitä papuja (haricots verts)500 ml lihalientä
Valmistus: 1. Pilko punasipuli ja salottisipuli pienemmiksi paloiksi. Lisää voita valurautapataan ja paista sipulit keskilämmöllä.
2. Pilko porkkana, paprika ja feferoni ja lisää ne pataan. Paista, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada sitten vihannekset padasta lautaselle.
3. Leikkaa liha kuutioiksi ja laita ne pataan. Nosta lämpö korkealle. Lisää hieman voita ja paista liha erissä, jotta se saa hyvän värin.
4. Kun liha on ruskistettu, lisää kaikki liha, kasvikset ja sipulit takaisin pataan. Lisää yksi ruokalusikallinen tomaattipyreetä ja sekoita hyvin. Paista noin 4 minuuttia, jotta pyreen raaka maku katoaa.
5. Kaada sitten joukkoon 500 ml lientä ja lisää vihreät pavut. Anna kiehua, ja laske sitten lämpöä ja laita kansi päälle. Anna tämän kiehua noin tunnin ajan.
6. Tunnin kuluttua, ota kansi pois ja anna kiehua vielä noin tunnin ilman kantta.
7. Noin 30 minuutin kuluttua, ota esiin uusi kattila ja keitä vettä. Kuori sitten perunat ja laita ne kattilaan kiehumaan.
8. Tarjoile!
Lihapata perunan kera
Murea lihapata perunan kera on täydellinen ruoka, joka hivelee makuhermoja! Hitaasti haudutettu, suussa sulava liha yhdistettynä maukkaisiin juureksiin ja pehmeään perunaan tarjoaa lämmittävän ja täyteläisen aterian. Tämä resepti on helppo valmistaa ja sopii mainiosti arjen herkkuhetkiin tai juhlavampaan pöytään.
Ainekset:
4 annosta
2 punasipulia
2 salottisipulia
2 porkkanaa
1 paprika
1 kg perunoita
1 rkl tomaattipyreetä
800g paahtopaistia (naudan ulkofile)
Kourallinen feferoneja
Kourallinen vihreitä papuja (haricots verts)
500 ml lihalientä
Valmistus:
1. Pilko punasipuli ja salottisipuli pienemmiksi paloiksi. Lisää voita valurautapataan ja paista sipulit keskilämmöllä.
2. Pilko porkkana, paprika ja feferoni ja lisää ne pataan. Paista, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada sitten vihannekset padasta lautaselle.
3. Leikkaa liha kuutioiksi ja laita ne pataan. Nosta lämpö korkealle. Lisää hieman voita ja paista liha erissä, jotta se saa hyvän värin.
4. Kun liha on ruskistettu, lisää kaikki liha, kasvikset ja sipulit takaisin pataan. Lisää yksi ruokalusikallinen tomaattipyreetä ja sekoita hyvin. Paista noin 4 minuuttia, jotta pyreen raaka maku katoaa.
5. Kaada sitten joukkoon 500 ml lientä ja lisää vihreät pavut. Anna kiehua, ja laske sitten lämpöä ja laita kansi päälle. Anna tämän kiehua noin tunnin ajan.
6. Tunnin kuluttua, ota kansi pois ja anna kiehua vielä noin tunnin ilman kantta.
7. Noin 30 minuutin kuluttua, ota esiin uusi kattila ja keitä vettä. Kuori sitten perunat ja laita ne kattilaan kiehumaan.
8. Tarjoile!
2. Pilko porkkana, paprika ja feferoni ja lisää ne pataan. Paista, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada sitten vihannekset padasta lautaselle.
3. Leikkaa liha kuutioiksi ja laita ne pataan. Nosta lämpö korkealle. Lisää hieman voita ja paista liha erissä, jotta se saa hyvän värin.
4. Kun liha on ruskistettu, lisää kaikki liha, kasvikset ja sipulit takaisin pataan. Lisää yksi ruokalusikallinen tomaattipyreetä ja sekoita hyvin. Paista noin 4 minuuttia, jotta pyreen raaka maku katoaa.
5. Kaada sitten joukkoon 500 ml lientä ja lisää vihreät pavut. Anna kiehua, ja laske sitten lämpöä ja laita kansi päälle. Anna tämän kiehua noin tunnin ajan.
6. Tunnin kuluttua, ota kansi pois ja anna kiehua vielä noin tunnin ilman kantta.
7. Noin 30 minuutin kuluttua, ota esiin uusi kattila ja keitä vettä. Kuori sitten perunat ja laita ne kattilaan kiehumaan.
8. Tarjoile!