Suosikit
Sahramikeksit Noin 40 kpl 2 pussia sahramia à 0,5 gPuolikkaan limetin tai sitruunan mehu200 g voita2 dl sokeria1 dl vaaleaa siirappia2 tl leivinjauhetta2 rkl vaniljasokeria5 dl vehnäjauhoja 1-2 dl rusinoitaRaesokeria koristeluun
Valmistus 1. Laita rusinat likoamaan veteen vähintään tuntia ennen kuin aloitat leipomisen. 2. Lämmitä uuni 175 asteeseen (ylä- ja alalämpö) ja peitä kaksi peltiä leivinpaperilla. 3. Laita sahrami kulhoon ja purista siihen limetin tai sitruunan mehu. Sekoita hyvin. 4. Vatkaa voi, sahrami, siirappi ja sokeri kuohkeaksi keltaiseksi seokseksi. 5. Siivilöi kuivat aineet ja sekoita ne varovasti taikinaksi, juuri sen verran, että ainekset yhdistyvät. 6. Lisää rusinat ja sekoita kevyesti, kunnes ne ovat jakautuneet tasaisesti taikinaan. 7. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile siitä neljä tankoa pellille (kaksi tankoa per pelti). 8. Paina tankoja varovasti sormin tai haarukalla (älä litistä liikaa, jotta taikinalla on tilaa levitä uunissa). 9. Koristele tangot raesokerilla ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne eivät ole enää kiiltäviä, reunat ovat hieman ruskistuneet mutta keskiosa on vielä pehmeä. 10. Anna tankojen jäähtyä pellillä ennen kuin leikkaat ne pikkuleiviksi. Tarjoile heti tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Sahramikeksit

Sahramikeksit tuovat ihanaa vaihtelua perinteisiin joululeivonnaisiin ja täyttävät kodin lämmittävällä sahramin tuoksulla. Niiden kultainen väri ja pehmeän mausteinen maku tuovat pientä luksusta arkeen ja juhlaan, ja keksit säilyvät hyvin, joten ne sopivat täydellisesti myös lahjaksi tai vierasvaraksi. Sahramikeksit ovat nopeita valmistaa ja helppo tapa nauttia joulun mausteista – kokeile ja ihastu!
Sahramikeksit
Ainekset
Noin 40 kpl

2 pussia sahramia à 0,5 g
Puolikkaan limetin tai sitruunan mehu
200 g voita
2 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
1-2 dl rusinoita
Raesokeria koristeluun

Valmistus


1. Laita rusinat likoamaan veteen vähintään tuntia ennen kuin aloitat leipomisen.

2. Lämmitä uuni 175 asteeseen (ylä- ja alalämpö) ja peitä kaksi peltiä leivinpaperilla.

3. Laita sahrami kulhoon ja purista siihen limetin tai sitruunan mehu. Sekoita hyvin.

4. Vatkaa voi, sahrami, siirappi ja sokeri kuohkeaksi keltaiseksi seokseksi.

5. Siivilöi kuivat aineet ja sekoita ne varovasti taikinaksi, juuri sen verran, että ainekset yhdistyvät.

6. Lisää rusinat ja sekoita kevyesti, kunnes ne ovat jakautuneet tasaisesti taikinaan.

7. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile siitä neljä tankoa pellille (kaksi tankoa per pelti).

8. Paina tankoja varovasti sormin tai haarukalla (älä litistä liikaa, jotta taikinalla on tilaa levitä uunissa).

9. Koristele tangot raesokerilla ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne eivät ole enää kiiltäviä, reunat ovat hieman ruskistuneet mutta keskiosa on vielä pehmeä.

10. Anna tankojen jäähtyä pellillä ennen kuin leikkaat ne pikkuleiviksi. Tarjoile heti tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.