/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Västerbotten-juustopiirakkaPIIRAKKAPOHJA3 dl vehnäjauhoja125 g voita1 rkl vettäTÄYTE3 kananmunaa3 dl kermaviiliä150 g raastettua västerbotten juustoa1/2 tl suolaa
Valmistus: 1. Leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi paloiksi. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.2. Painele taikina piirakkavuokaan, halkaisijaltaan 24 cm. Esipaista 10-15 minuuttia 225 asteessa. Ota vuoka ulos ja laske lämpötila 200 asteeseen.3. Vaahdota kananmunat ja sekoita joukkoon kermaviili. Lisää raastettu juusto ja suola.4. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista uunissa noin 25 minuuttia.

Västerbotten-juustopiirakka

Tässä herkullisessa Västerbotten-juustopiirakan reseptissä pääset kokemaan ainutlaatuisen maun ja täyteläisyyden, joka on tehnyt tästä piirakasta erittäin rakastetun Ruotsissa. Rapean piirakkapohjan ja herkullisen Västerbottenjuustotäytteen yhdistelmä tekee jokaisesta suupalasta makunautinnon.
västerbotten juusto juustopiirakka resepti
Ainekset
PIIRAKKAPOHJA
3 dl vehnäjauhoja
125 g voita
1 rkl vettä

TÄYTE
3 kananmunaa
3 dl kermaviiliä
150 g raastettua västerbotten juustoa
1/2 tl suolaa

Valmistus:

1. Leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi paloiksi. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
2. Painele taikina piirakkavuokaan, halkaisijaltaan 24 cm. Esipaista 10-15 minuuttia 225 asteessa. Ota vuoka ulos ja laske lämpötila 200 asteeseen.
3. Vaahdota kananmunat ja sekoita joukkoon kermaviili. Lisää raastettu juusto ja suola.
4. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista uunissa noin 25 minuuttia.

Jätä arvostelu