/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Mandoliinit

Mandoliini on hieman kuin raastimen ja julienne -suikaloijan välimuoto. Se onkin erittäin hyvä yhdistelmä. Mandoliinilla voit valita vihannesten viipaleiden paksuuden. Tulet nopeasti huomaamaan, kuinka kätevää se on. Ystävyys sinun ja mandoliinin välillä tulee kestämään ikuisesti!
Mandoliinit
Mandoliinit
Finns i lager
46 tuotteita
Näyttää 40 / 46 tuotetta

Mandoliinit

Mandoliini on vihannesleikkuri, jolla saa ohuita ja usein myös hieman paksumpia siivuja. Monet mandoliinit tarjoavat mahdollisuuden säätää paksuutta. Kun keittiössäsi on mandoliini, ruoanlaitto onnistuu helposti!
oxo good grips mandoliini omenat
kyocera mandoliini ruostumaton teräs keraaminen musta punainen

Miten mandoliini toimii?

Mandoliini viipaloi vihannekset, kun vedät vihanneksen terän yli. Vetämällä vihannesta edestakaisin, se viipaloituu. Vihannesten viipalointi on helppoa ja tasaista mandoliinilla. Kuten kaikki keittiövälineet ja keittiötarvikkeet, myös mandoliinit ovat erilaisia. Tietyt tarjoavat yhden paksuuden ja toiset tarjoavat useita. Löydät myös mandoliinit, jotka ovat yhdistelmä mandoliinia ja julienne -suikaloijaa. Näin voit sekä suikaloida että siivuttaa vihanneksia. Voit esimerkiksi valmistaa omia ranskalaisia.
Mandoliinissa on alusta, jota voidaan yleensä kallistaa niin, että viipaleet keräytyvät mandoliinin alle. On isoja ja pieniä mandoliineja. Joissakin mandoliinissa voi paksuuden lisäksi vaihtaa myös siivujen viipalointiin vaikuttavia teriä, eli jos haluat sileitä, aaltoilevia tai vohvelimaisia viipaleita.
Mandoliini viipaloi samalla tavalla kuin monitoimikone, mutta se vie vähemmän tilaa, on usein halvempi ja antaa sinun hallita viipalointia. Se on myös helpompi ottaa esille, jos tarvitset suikaloida tai viipaloida vain pienen määrän.

Mitä mandoliinilla voi valmistaa?

Kun saat mandoliinin, ei ole mikään ihme, että alat ihmetellä, kuinka teit ruokaa ennen kuin sinulla oli sellainen. Ei siis ole ongelmaa löytää mandoliinille käyttöä. Päinvastoin!
Oxo mandoliini valkoinen salaatti raastesalaatti
Microplane gourmet mandoliini juliennerauta julienne leikkuri porkkanaraaste
kyocera mandoliini julienne rauta punainen musta vihannekset omena

Wokki

Rapeassa wokissa vihannekset ovat usein niin sanottu pohja ja mikä olisikaan parempi tapa kuin kätevä työkalu niiden siivuttamiseen ja viipalointiin. Viipaloi vihannekset nopeasti ja kätevästi tasaisiksi viipaleiksi tai siivuiksi ja laita ne wokkipannulle kuin todellinen ammattikokki. Wokin kanssa voit tarjoilla hyvää aasialaista kurkkusalaattia, jonka valmistat helposti mandoliinisi avulla.

Omat sipsit

Mandoliini ja kotitekoiset sipsit ovat täydellinen yhdistelmä! Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi ja kaada päälle öljyä ennen kuin laitat ne uuniin tai friteerauskeittimeen tai ilmafriteerauskeittimeen. Voit valmistaa sipsejä myös porkkanasta, palsternakasta ja omenasta.

Perunagratiini

Kestääkö mielestäsi liian kauan seisoa keittiössä viipaloimassa ja siivuttamassa perunoita? Siinä tapauksessa mandoliini on paras ystäväsi. Perunagratiinin ei tarvitse olla vain juhlaruokaa, vaan mandoliinin avulla se voidaan laskea myös pikaruoaksi arkeen.
benriner mandoliini valkoinen punajuuriraaste

Viipaloi lisuketta salaattiin kuin mandoliinin soittaja

Tee salaatista erityisen hieno viipaloimalla ja suikaloimalla lanttua, porkkanoita ja punajuuria. Olet varmasti kuullut sanan mandoliini muussakin yhteydessä kuin vain ruoanlaitossa. Soitin nimeltään mandoliini on aivan jotain muuta, mutta keittiöväline on nimetty soittimen mukaan. Käden liike mandoliinia soitettaessa on nimittäin hyvin samanlainen kuin liike, jonka teet viipaloidessa vihanneksia mandoliinilla. Mandoliini soittimena on plektralla soitettava kielisoitin.