Valurautapadat
Valurautapadat sopivat hyvin muhennoksen, keiton ja pataleivän valmistamiseen. Meiltä löytyy valuraudasta valmistetut padat, emaloidut kattilat ja hiiliteräksiset padat. Tutustu patoihin valmistajilta Skeppshult, Anders Petter, Le Creuset, Kockums ja monilta muilta.
Saatavilla
Tuoteryhmä
Tuotemerkki
Sarjat
Materiaali
Valmistusmaa
Suunnittelija
Väri
Hinta
€
€
264 tuotteita
Näyttää 40 / 264 tuotetta
Valurautapadat
Valurautapadassa voit valmistaa melkein mitä tahansa. Siinä kypsyy muhennokset ja keitot mehukkaaksi ja pataleivät rapeaksi. Padassa on luonnollisesti tasainen lämmönjako, joten sitä ei tarvitse vartioida tai sekoitella. Laita vain haluamasi raaka-aineet pataan ja anna ruoan kypsentyä rauhassa, samalla kun itse askartelet muuta.
Valurautapata pysyy lämpimänä pitkään, joten se on erinomainen ruoan tarjoiluun ja kaunis lisä pöydän kattaukseen. Valurauta en erittäin kestävä materiaali, jota voidaan käyttää sekä liedellä että uunissa. Oikealla tavalla hoidettuna valurautapata kestää koko eliniän.
Isot tai pienet valurautapadat
Meidän valikoimasta löytyy erikokoisia ja erimuotoisia valurautapatoja, jokaiselle tarpeitensa mukaan. Pieni, pyöreä pata on täydellinen yhden annoksen valmistamiseen. Se sopii myös jälkiruokien paistoon sekä dippien ja naposteltavien tarjoiluun. Isommat valurautapadat ovat täydelliset isommille ruokamäärille.
Emaloitu valurautapata
Emaloitu valurautapata omaa kaikki valuraudan hyvät ominaisuudet, mutta se on myös helpompi huoltaa. Emali ei myöskään sisällä haitallisia aineita, joten se on erinomainen materiaali ruoanlaitossa.
Emalipinnoite ei toki kestä korkeita lämpötiloja, joten emaloidut padat soveltuvat parhaiten pataruokien valmistukseen, jotka kypsennetään matalassa tai keskilämpötilassa. Jos haluat ruoalle hienon paistopinnan on siis parempi valita valurautapata ilman emaloitua pintaa.
Emalipinnoite ei toki kestä korkeita lämpötiloja, joten emaloidut padat soveltuvat parhaiten pataruokien valmistukseen, jotka kypsennetään matalassa tai keskilämpötilassa. Jos haluat ruoalle hienon paistopinnan on siis parempi valita valurautapata ilman emaloitua pintaa.
Useimmat emaloidut valurautapadat kestävät astianpesukonetta, mutta suosittelemme aina käsinpesua, jotta emalin kiilto pysyy kauniina.
Kauniin väriset padat
Emaloidut valurautapadat ovat saatavilla useissa kauniissa väreissä. Meidän valikoimasta löydät muun muassa värit valkoinen, sininen, turkoosi, musta, oranssi, harmaa, vihreä, pinkki ja keltainen. Toivottavasti löydät suosikkisi!
Le Creuset padat
Le Creuset valmistaa laadukkaita ja kauniita valurautapatoja. Jos haluat varustaa keittiötäsi laadukkaalla padalla, joka pysyy mukanasi koko eliniän, on aika sijoittaa ranskalaisen Le Creuset :in pataan. Tuotemerkin valikoimasta löytyy patoja useissa eri väreissä ja malleissa, sekä isoja että pieniä.
Valurautapadan huolto
Huollettu valurautapata kestää pitkään. Monet valurautapadat ovat jo rasvapoltettu käyttövalmiiksi, joten yleensä riittää pelkkä padan puhdistaminen kuumalla vedellä ennen käyttöä. Valurautapata on kuitenkin hyvä rasvapolttaa silloin tällöin sen käyttöiän pidentämiseksi (tämä ei koske patoja, joissa on emaloitu sisäosa).
Näin rasvapoltat valurautaa:
- Pese pata lämpimällä vedellä. Älä käytä pesuainetta.
- Kuivaa pata miedolla lämmöllä liedellä.
- Voitele pata öljyllä tai rasvalla.
- Aseta pata lämpimälle keittolevylle.
- Poista pata, kun se on imenyt kaiken rasvan.
- Aloita alusta, kunnes kaikki rasva on imeytynyt.