Valurautapannut

Nyt valmistamaan ruokaa tunteella, laadulla ja kestävyydellä. Valurautapannut oikein hoidettuna voivat kestää sukupolvelta toiselle. Myös valuraudasta valmistetut paistokasarit ja padat ovat kätevät keittiöön, grillille tai mökille.
Valurautapannut
Valurautapannut
0 tuotteita
anders petter valurautapannu paistinpannu keittiöpyyhe sitruuna

Valurautapannut

Valuraudan materiaali on rautaa, jonka hiilipitoisuus on 2-4 %. Aiemmin valurautaa käytettiin moneen asiaan. Nykyään sitä käytetään enimmäkseen paistinpannuissa, moottorilohkoissa ja muissa tuotteissa, jotka vaativat niiden valamista vaikeisiin muotoihin. Valurauta on yksi parhaista materiaaleista ruoanlaittoon, sillä lämpö jakautuu erittäin tasaisesti koko pannulle tai padalle. Tämä on erityisen hyvä, jos haluat valmistaa kattilaleipää tai ruokaa hitaalla hautumisajalla kattilassasi tai pannullasi.

Valuraudan ominaisuudet

Valuraudalla on erittäin hyvät lämpöominaisuudet. Se pitävää lämpöä pitkään ja vaatii pienempää lämpöä liesitasolta lämmetäkseen. Materiaali on myös luonnollista, myrkytöntä ja sen voi kierrättää. Lisäksi hyödyllistä rautaa tulee mukaan ruoanlaittoon valurautatuotteita käytettäessä.

Kevyt valurautapannu

Meillä Cerveralla on tunnetun Skeppshult -tuotemerkin lisäksi monia muitakin, kuten Ronneby Bruk, joka valmistaa upeita kevyitä valurautapannuja. Kevyempää valurautapannua voidaan käyttää lettujen valmistamiseen, pannukakkuvuokana ja arkipäivän ruoanlaitossa. Sillä on valuraudan ominaisuudet, mutta sitä ei ole niin raskas käyttää.
le creuset valurautapannu punainen paistinpannu cerise Naudan Rib Eye Steak
lodge paistinpannu valurautapannu suolainen piirakka keittiöpyyhe
skeppshult valurautapannu paistinpannu paistettu kala

Induktioliesi ja valurautapannut

Valurauta toimii myös kaikilla lämmönlähteillä avotulesta ja grilleistä induktioliedelle. Tarkista kuitenkin turvallisuuden vuoksi, voitko käyttää haluamaasi valurautapannua induktioliedellä. Toinen etu on se, että se sopii erinomaisesti käytettäväksi uunissa. Näin voit aloittaa kypsennyksen liedellä ja sen jälkeen pistää pannun uuniin.

Puhdista valurautapannut

Ihmiset vastustavat yleensä valurautatuotteiden ostamista, koska heidän mielestään puhdistus on hankalaa. Mutta oikein hoidettuna se ei ole niin vaikeaa, ja ne voivat sitten kestää hyvin pitkään. Valurautapannun ruostumisen välttämiseksi, se on puhdistettava ja pestävä huolellisesti jokaisen käytön jälkeen. Pese valurautapannut lämpimällä vedellä, älä käytä pesuainetta ja pyyhi se sitten huolellisesti. Se ei kuitenkaan ole niin vaikeaa ja oikein hoidettu pannu voi kestää sukupolvien ajan, koska itse valurauta on erittäin kestävää!

Skeppshult valurautapannut

Jos sanot valurautapannut, monet ihmiset ajattelevat Skeppshult -tuotemerkin tuotteita. Yli 100 vuoden ajan ruotsalainen valimo on valmistanut korkealaatuisia patoja, grillipannuja ja paistokasareita. Mutta heidän tunnetuin tuotteensa on edelleen klassinen valurautapannu. Valurautaisen paistinpannun etuja ovat, että se säilyttää erittäin tasaisen lämmön käytettäessä ja kestää erittäin pitkään!
anders petter paistinpannu valurautapannu paistetut vihannekset

Valurautapannut Cerveralta

Kun olet aikeissa löytää tarpeisiisi parhaiten sopivaa valurautapannu, on hyvä pohtia muutamaa asiaa:
Pitäisikö sen olla kevyt vai kunnon vankka valurautapannu?
Pitäisikö valurautapannuasi pystyä käyttämään induktioliedellä?
Mihin aiot käyttää sitä?
Olipa tarpeesi mikä tahansa, Cervera tarjoaa sinulle laajan valikoiman valurautapannuja. Muun muassa oman Anders Petter -tuotemerkin ihanat Stenfors valurautapannut.