/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Leivontakivet & Pizzakivet

Aitoja italialaisia makuelämyksiä pizzakivellä, jota voit käyttää myös moneen muuhun. Esimerkiksi leivän paahtamiseen tai tortillaleivän lämmittämiseen. Pizzakivi toimii sekä grillillä että uunissa.
Leivontakivet & Pizzakivet
Leivontakivet & Pizzakivet
Saatavilla
Tuotemerkki

    A

  • B

Tuoteryhmä
Suunnittelija
Materiaali
Väri
Hinta
32 tuotteita
Näyttää 32 / 32 tuotetta

Pizzakivi

Meiltä löydät pyöreät ja neliömäiset pizzakivet, joita kutsutaan myös leivontakiviksi. Meillä on myös pizzapeltejä, jotka toimivat pizzakivien tapaan. Pizzakivellä voit valmistaa fantastisen pizzan. Luksusta kun olet yksin kotona tai kutsu ystäväsi kotiin ja luo italialaista tunnelmaa itse valmistamallasi pizzalla. Mikset kokeilisi muutamaa eri varianttia? Tee kotitekoinen pizza Bianco, Margherita tai Vesuvio. Jos sinulla on pizzakivi, ehkä myös jälkiruoka pizzan muodossa kuulostaa houkuttelevalta? Kokeile esimerkiksi Nutella-pizzan valmistamista. Pizzakiven etuna on, että voit tarjoilla pizzan suoraan kiveltä, jolloin pizzan lämpö säilyy ja voit syödä rauhassa.

Grillaa pizzaa pizzakivellä

Jos haluat valmistaa pizzaa, pitää sinulla tietenkin olla taikina. Silloin on kätevää myös olla kaulin käden ulottuvilla. Kun taikina on kaulittu pizzan muotoon, on aika laittaa pizza pizzakivelle. Pizzalapiolla pizzan laittaminen ja ottaminen uunista tai grilliltä helpottuu.
Voit käyttää leivontapaperia kivelläsi, vaikka se ei ole välttämätöntä. Pizzakiven pinta vaihtelee. Yläpuoli on tasaisesti hiottu ja alapuoli on hiottu hieman karkeammin.

Pizzakivi grillillä

Ennen kuin pizza tai leipä laitetaan kivelle, on kiven oltava lämmennyt. Grillillä kivi voi olla lämmin jo 15 minuutin kuluttua, joskus se voi kestää noin puoli tuntia.

Pizzakivi uunissa

Uunissa lämpeneminen kestää yleensä hieman kauemmin, 30-45 minuuttia.

Pizzapelti vai pizzakivi?

Pizzapellillä ja pizzakivellä on sama tehtävä ja ne antavat samat tulokset. Erona on, että pizzapelti on kestävämpi ja kestää siksi korkeampia lämpötiloja ilman, että se halkeilee. Pizzakivelle voi kuitenkin käydä niin. Seuraa lämpötiloja!

Valmista leipää pizzakivellä

Pizzan lisäksi voit valmistaa pizzakivellä tortilloja, näkkileipää, pitaleipää, patonkeja tai tavallista ruokaleipää. Voit myös valmistaa pieniä keksejä. Leivän lisäksi voit kokeilla esimerkiksi kivellä grillausta. Kokeile laittaa vihanneksia, lihaa, kalaa tai mereneläviä foliopakkaukseen ja aseta se sitten pizzakiven päälle.

Puhdista pizzakivi

On tärkeää, että annat kiven jäähtyä kunnolla ennen puhdistamista. Jos huuhtelet kiven kylmässä vedessä kiven ollessa vielä kuuma, on olemassa vaara, että kivi halkeilee. Viileä pizzakivi on parasta puhdistaa vedellä, ilman tiskiainetta. Käytä harjaa, jos on taikinaa tai jotain muuta on jäänyt kiinni kiveen. Ennen kuin käytät pizzakiveäsi uudelleen, sen tulee olla täysin kuiva. Puhdista se siis heti käytön jälkeen, kun se on jäähtynyt. Näin voit valmistaa jälleen pizzaa, kun siltä taas tuntuu.