/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Alvar Aalto

Kansainvälisesti tunnettu kuuluisa suomalainen arkktitehti ja suunnittelija Alvar Aalto sekä klassiset maljakot ja kulhot. Kaunista lasia erilaisilla väreillä ja sävyillä. Ihana luonnon tunnelma ja aaltoileva muoto ovat suosittuja monessa suomalaisessa kodissa ja maailmalla.
Alvar Aalto
Finns i lager
Varumärke

    5

  • A

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
32 tuotteita
Näyttää 32 / 32 tuotetta

Alvar Aalto

Alvar Aalto (1898-1976) oli suomalainen arkkitehti ja muotoilija. Hänet tunnetaan parhaiten siitä, että hän oli muotoilun sekä modernin arkkitehtuurin edelläkävijä. Hänen tunnetuimpia luomuksiaan ovat muun muassa Villa Mairea Noormarkussa, Finlandia-talo Helsingissä ja Aaltokeskus Seinäjoella sekä monia muita myös muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Vuonna 1916 Aalto aloitti opinnot Helsingin Teknillisessä korkeakoulussa, jossa hänen opettajinaan olivat Armas Lindgren, Usko Nyström ja Carolus Lindberg. Opinnot keskeytti sisällissota, jossa Aalto osallistui valkoisen armeijan taisteluihin. Tämän jälkeen hän jatkoi arkkitehtiopintojaan ja valmistui vuonna 1921.
Aalto aloitti uransa kotikaupungissaan Jyväskylässä, missä hän avasi oman arkkitehtitoimistonsa. Lopulta hän kuitenkin muutti Turkuun ja teki läpimurtonsa funktionalistisena arkkitehtina. Vuonna 1924 hän meni naimisiin Aino os. Marsion kanssa. Alvar ja Aino Aalto sekä Maire Gullichsen ja Nils-Gustav Hahl perustivat vuonna 1935 sisustusalan yrityksen myymään huonekaluja, tekstiilejä, lasia ja paljon muuta. Tämä monelle suomalaiselle tuttu yritys tunnetaan nimellä Artek.
1920-luvun lopulla Alvar Aalto aloitti huonekalusuunnittelija Otto Korhosen kanssa kokeilemaan uutta puun taivutustekniikkaa höyryllä. Työ johti innovaatioon, joka koostui kaarevasta massiivipuukappaleesta - nimeltään L-jalka. Suuri osa varhaisesta menestyksestä perustui L-jalkaan, joka patentoitiin vuonna 1933 ja tuote esiteltiin nimellä Pall 60. Alvar Aalto käytti sitä Viipurin kirjaston sisustussuunnittelussa ja Suomen paviljongissa Pariisin maailmannäyttelyssä. Vuonna 1937 L-jalka lähti kansainväliseen levitykseen.
Aalto on kuuluisa myös lasisuunnittelustaan, kuten Savoy-maljakosta, jonka hän loi osana Karhula-Iittalan lasisuunnittelukilpailua. Maljakko on nykyään suomalaisen muotoilun symboli ja sitä kutsutaan usein nimellä Aalto maljakko. Se on yksi maailman tunnetuimmista lasiesineistä.