/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Birds 1967 - Suunnitellut Lisa Larson - Uutuus 2024

Birds 1967 - Suunnitellut Lisa Larson - Uutuus 2024
Birds 1967 - Suunnitellut Lisa Larson - Uutuus 2024
Ainutlaatuinen uutuus 2024 - Design House Stockholm :in yhteystyö Lisa Larsonin kanssa herättää kulttuuriperinnön uudelleen eloon, kun suositut puulinnut Birds 1967 näkevät jälleen päivänvalon.

Birds 1967 - henkilökohtainen tulkinta 60-luvun upeasta kuviomaailmasta

Rakastettu taiteilija Lisa Larson suunnitteli joukon puulintuja 60-luvulla, jotka saivat innoituksen Flower Powerista ja meksikolaisesta käsityötaidosta. Ideat linnuille syntyivät, kun Lisa Larson asui Kaliforniassa perheensä kanssa. Hän kertoi:
"Vuokrasimme talon meren rannalta Sausalitosta, lähellä San Franciscoa. Asuimme niin lähellä maan rajaa, että näin runsaasti värikästä ja voimakkaasti kuvioitua meksikolaista käsityötä. Minulla ei ollut kotona keramiikkapajaa, mutta minulla oli paljon työintoa! Ideat linnuille syntyivät, kun istuin terassillamme lasten kanssa ja maalasin.”
Lisa Larson osti mukaan vesivärejä, koska tällaisia voimakkaita julistevärejä ei ollut saatavilla Ruotsissa 60-luvulla. Kotiin tullessaan hän etsi eläkkeelle jäänyttä puuseppää, joka osasi sorvata lintujen rungot puusta. Lisa Larson maalasi linnut käsin, mutta kun hänen virkavapautensa Gustavsbergistä päättyi, hän unohti linnut.
Linnut ovat makaneet Lisa Larsonin studiossa useiden vuosien ajan, mutta nyt ne ovat tuotannossa, joten pääsemme vihdoin nauttimaan hänen hyvin henkilökohtaisesta tulkinnastaan 60-luvun upeasta kuvioinnista.

Lisa Larson - ikoninen muotoilija

Lisa Larson on yksi arvostetuimmista suunnittelijoistamme, joka työskenteli 20 vuoden ajan Gustavsbergissa Stig Lindbergin johdolla. Hänen tonttuja, kissoja, lapsia ja muita olentoja esittävät keraamiset hahmot ovat haluttuja keräilyesineitä, jotka ovat tehneet hänestä tunnetun myös ulkomailla.
Kun Anders Färdig, Design House Stockholmin perustaja, vieraili Lisa Larsonin studiossa muutama vuosi sitten, hän huomasi värikkäät, käsin maalatut puulinnut, joita hän ei ollut aiemmin nähnyt. Hän kertoo:
”Ne saivat minut täysin haltioitumaan - tämä on kulttuuriperintö, joka on ollut piilossa maailmalta.”
Lisa Larson menehtyi maaliskuussa, 92-vuotiaana.