/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Inspiraatiota ulkokeittiöön

Tuotteita ja vinkkejä
Inspiraatiota ulkokeittiöön
Inspiraatiota ulkokeittiöön
Ruoanlaitto ulkona tarjoaa tilaa useammalle kokille ja houkuttelee meitä kokeilemaan uusia ruoanlaittotapoja grillillä, pizzauunilla ja savustimella. Oikeilla tuotteilla sinusta tulee mestarikokki hetkessä - täältä löydät inspiraatiota ulkokeittiöön!

Ulkokeittiön tarvikkeet

Ruoanlaitto ulkona sujuu parhaiten, kun ulkokeittiö on varustettu seuraavilla tarvikkeilla:
 • Grilli, muurinpohjapannu ja/tai induktioliesi. Markkinoilta löytyy useita erilaisia grillejä, kuten kaasugrillit, hiiligrillit ja sähkögrillit. Valitse sinun tilaan ja tarpeisiin parhaiten sopiva!
 • Työtaso, jossa saat valmistettua ruokaa ja jossa on tilaa grillausvälineille ja muille grillitarvikkeille. Työtasona voit käyttää esimerkiksi penkkiä tai pientä pöytää.
 • Pieni kaappi tai hylly säilytystä varten, jotta voit pitää grillausvälineet ja ruoka-ainekset järjestyksessä.
 • Keittiövälineitä, kuten leikkuulauta, pizzakivi, keittiöveitset, grillausvälineet ja hampurilaispuristin.
 • Juoksevaa vettä. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta asettaa pesuallasta ulkokeittiöön, voit käyttää vesiletkua tai ämpäriä raaka-aineiden huuhteluun.

Pizzauuni ulkokeittiöön

Pizzauuni voi olla hyvä sijoitus ulkokeittiöön, jos haluat valmistaa huippumaukasta pizzaa kotioloissa. Pizzauunissa pizza kypsyy erittäin korkeassa lämpötilassa, jonka ansiosta pizza saa rapean kuoren ja kuohkean sisuksen. Pizzauunin tasaisen lämmön ansiosta sinun ei tarvitse valvoa pizzan paistoa samalla tavalla kuin pizzakivellä grillattua pizzaa.
Pizzauuni grillitarvikkeet kotipizza pizza pizzalapio

Keittiövälineet ulkokeittiöön

Oikeilla keittiövälineillä teet ruoanlaitosta helpompaa ja nautinnollisempaa. Tässä tulee pari keittiövälinettä, jotka tulisi löytyä jokaisen ulkokeittiöstä:
 • Grillausvälineet, kuten pihdit, grillilapio ja paistihaarukka.
 • Pizzakivi ja pizzalapio, jos haluat paistaa pizzaa grillissä.
 • Hampurilaispuristin on pakollinen keittiöväline ulkokeittiöön. Sillä saat valmistettua meheviä hampurilaisia!
 • Uunipelti tai wokkipannu, jossa voit grillata ja paistaa erikokoisia vihanneksia.
 • Jos haluat grillata liha- tai vihannesvartaita on grillivartaat hyvä investointi.
 • Paistolämpömittari, jotta saat lihalle, kalalle ja kanalle oikean sisälämpötilan.
 • Jotta grillisi pysyy puhtaana ja hyvässä kunnossa, tarvitset grilliharjan ruokajäämien ja muun lian poistamiseen.
 • Hyvät keittiöveitset ja laadukas leikkuulauta on myös hyvä löytyä ulkokeittiöstä.

Ruoanlaitto suolakivellä

Suolakivi on peräisin Himalajan vuoriston sydämestä ja koostuu 100 % luonnollisesta kristallisuolasta. Suolakivi on tyylikäs alusta ruokien maustamiseen ja tarjoamiseen. Se voidaan lämmittää grillissä ja uunissa tai jäähdyttää jääkaapissa tai pakastimessa. Suolakivi mahdollistaa myös ruokien valmistamisen suoraan ruokapöydän äärellä.
Suolakiven käyttö:
Suolakivi kaasugrillissä: Lämmitä suolakivi alhaisella lämmöllä ja nosta lämpöä noin 30 minuutin kuluttua. Odota 45 minuuttia, niin kivi on käyttövalmis.
Suolakivi uunissa: Suolakiveä voidaan myös käyttää uunissa, mutta uunia ei saa esilämmittää. Esilämmitetty uuni voi aiheuttaa kiveen halkeamia. Aseta kivi uuniin ja nosta lämpö 60 °C:seen. Nosta sitten lämpötilaa 20 minuutin välein 1 tunnin ajan. Korkein lämpötila saa olla 180°C.
Jäähdytetty suolakivi: Aseta suolakivi pakastimeen noin 30 minuutiksi.
suolakivi keittiövälineet ruoanlaitto ulkokeittiö

Näin puhdistat suolakiven

Suolakiven puhdistaminen on helppoa, mutta myös tärkeää sen pitkäikäisyyden ja ruoanlaittoturvallisuuden säilyttämiseksi.
1. Anna suolakiven jäähtyä kunnolla käytön jälkeen. Vältä altistamasta sitä äkillisille lämpötilan muutoksille. Tämä voi aiheuttaa halkeamia.
2. Kaavi pois mahdolliset ruokajäämät paistinlastalla tai kovemmalla harjalla.
3. Pyyhi suolakivi puhtaalla, kostealla liinalla tai sienellä. Älä koskaan käytä saippuaa tai astianpesuainetta suolakiven puhdistuksessa. Tämä voi vaikuttaa kiven luonnolliseen makuun.
4. Jos kiveen jää ruokajäämiä tai tahroja, sekoita lämmintä vettä ja ruokasooda ja hankaa pintaa varovasti pehmeällä tiskiharjalla. Huuhtele suolakivi puhtaalla vedellä ja kuivaa puhtaalla liinalla.
5. Anna suolakiven kuivua kunnolla.

Ulkokeittiön sisustus

Aseta keittiövälineet ja tuoreet yrtit kauniisiin kukkaruukkuihin, säilytä ruokailuvälineet, lasit ja lautaset laatikoissa. Luo tunnelmaa lyhdyillä ja valosarjoilla, vilteillä ja istuintyynyillä.