/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lammaspaisti ja perunagratiini 8 keskikokoista perunaa2 sipulia5 valkosipulinkynttä5 dl kermaa2 dl maitoa1 lampaanpaisti1 lihaliemikuutio VoitaTerttutomaatteja Persiljaa
Valmistus: PerunagratiiniLammaspaistiKermakastikeTarjoile!

Lammaspaisti ja perunagratiini

Lammaspaisti ja perunagratiini on klassinen ja maukas ateria, joka sopii täydellisesti juhlatilaisuuksiin tai kun haluat hemmotella itseäsi ja läheisiäsi. Mehevän ja murean lammaspaistin täydentää mausteinen kermakastike.
Tutustu meidän helppoon reseptiin ja nauti upeasta makuyhdistelmästä!
Lammaspaisti perunagratiini kermakastike illallinen pöydän kattaus
Ainekset
8 keskikokoista perunaa
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
5 dl kermaa
2 dl maitoa
1 lampaanpaisti
1 lihaliemikuutio
Voita
Terttutomaatteja
Persiljaa

Valmistus:

Perunagratiini
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi mandoliinin avulla. Laita perunat likoamaan veteen.
3. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
4. Kuumenna pannulla pari ruokalusikallista voita. Lisää sipulit ja kuullota niitä, kunnes sipulit muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää sitten hieman vettä ja kypsennä sipuleita, kunnes niiden väri muuttuu syvemmän ruskeaksi. Lisää myös valkosipuli samaan aikaan veden kanssa.
6. Lado perunaviipaleet ja karamellisoitu sipuli vuokaan kerroksittain. Ripottele väliin suolaa ja pippuria.
7. Kaada vuokaan kerma ja maito.
8. Kypsennä perunagratiini uunissa noin 30 minuuttia.
9. Ripottele päälle juustoa ja laita takaisin uuniin. Perunagratiini on valmis, kun juusto on saanut kauniin värin ja perunat ovat kypsiä.
10. Anna gratiinin levätä hetken. Ripottele päälle tuoretta hienonnettua persiljaa.
Lammaspaisti
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Kuumenna pannulla pari ruokalusikallista voita ja ruskista liha joka puolelta. Aseta liha uunivuokaan ja paista uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta. Anna lihan vetäytyä folioon käärittynä.
3. Paista tomaatit samassa paistinpannussa, kunnes ne saavat hieman väriä ja pehmenevät.
Kermakastike
1. Keitä 4 dl vettä ja lisää joukkoon lihaliemikuutio. Hauduta liemi paksuksi.
2. Lisää kerma ja tumma soijakastike. Hauduta paksuksi kastikkeeksi koko ajan sekoittaen.
3. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile!