Naudan sisäfilee ja uunipaahdetut perunat bearnaisekastikkeella

Valmistus:

Bearnaisekastike

2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli veitsellä.

3. Keitä vesi, valkoviinietikka, sipuli, valkosipuli ja rakuuna kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi mausteliemi ja anna jäähtyä.

4. Vatkaa keltuaiset ja mausteliemi valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi hiljaa poreilevan vesihauteen päällä.

5. Lisää joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Uunipaahdetut perunat

7. Pese perunat ja leikkaa ne 2−3 reilunkokoiseen palaan. Kaada perunat uunivuokaan ja kääntele ne oliiviöljyssä. Paahda perunat uunin keskitasolla 20-30 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin ja kypsyneet sisältä. Ripottele päälle sormisuolaa.

Naudan sisäfilee

9. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kuivaa lihan pinta.

10. Kuumenna voi paistinpannulla. Laita liha paistinpannuun ja lisää rosmariini ja valkosipulinkynnet. Paista liha korkealla lämmöllä, kunnes liha on saanut kauniin ruskean värin. Mausta suolalla ja pippurilla.

11. Laita naudanliha uunivuokaan ja kypsennä uunissa, kunnes paistomittari näyttää 50-60 astetta. Ota liha uunista ja kääri se folioon huilaamaan.

Vihreät pavut

Hyvää ruokahalua!

Resepti: Köket.se

Naudan sisäfilee ja uunipaahdetut perunat bearnaisekastikkeella

 naudan sisäfilee uuniperunat bearnaisekastike resepti illallinen
Ainekset
4 annosta
NAUDAN SISÄFILEE
800 g sisäfileetä
Voita paistamiseen
2 valkosipulinkynttä
2 oksaa rosmariinia
Suolaa
Pippuria
BEARNAISEKASTIKE
500 g voita
2 valkosipulinkynttä
1 dl vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 salottisipulia
2 rkl rakuunaa
5 keltuaista
Suolaa
Pippuria
PAAHDETUT PERUNAT
1 kg uuden sadon perunoita
2 msk oliiviöljyä
Sormisuolaa
VIHREÄT PAVUT
150 g vihreitä papuja
Oliiviöljyä
Sormisuolaa

Valmistus:

Bearnaisekastike
1. Sulata voi kattilassa.
2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli veitsellä.
3. Keitä vesi, valkoviinietikka, sipuli, valkosipuli ja rakuuna kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi mausteliemi ja anna jäähtyä.
4. Vatkaa keltuaiset ja mausteliemi valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi hiljaa poreilevan vesihauteen päällä.
5. Lisää joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Uunipaahdetut perunat
6. Kuumenna uuni 225 °C:een.
7. Pese perunat ja leikkaa ne 2−3 reilunkokoiseen palaan. Kaada perunat uunivuokaan ja kääntele ne oliiviöljyssä. Paahda perunat uunin keskitasolla 20-30 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin ja kypsyneet sisältä. Ripottele päälle sormisuolaa.
Naudan sisäfilee
8. Kuumenna uuni 120 °C:een.
9. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kuivaa lihan pinta.
10. Kuumenna voi paistinpannulla. Laita liha paistinpannuun ja lisää rosmariini ja valkosipulinkynnet. Paista liha korkealla lämmöllä, kunnes liha on saanut kauniin ruskean värin. Mausta suolalla ja pippurilla.
11. Laita naudanliha uunivuokaan ja kypsennä uunissa, kunnes paistomittari näyttää 50-60 astetta. Ota liha uunista ja kääri se folioon huilaamaan.
Vihreät pavut
12. Paista vihreät pavut oliiviöljyssä, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta sormisuolalla.
Hyvää ruokahalua!
Resepti: Köket.se

Jätä arvostelu