/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Patonkipellit

Nyt voit tehdä patonkien leipomisesta hieman hauskempaa. Patonkipellit ovat erittäin käytännöllisiä ja mikä ihana rapeus tuleekaan patonkien pintaan. Patongit ovat suosittuja, kun nautitaan esimerkiksi keittoa. On myös mukavaa valmistaa evääksi omat täytetyt patongit.
Patonkipellit
Patonkipellit
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
24937 tuotteita
Näyttää 40 / 24937 tuotetta

Patonkipellit

Patonkipellit sopivat mainiosti patonkien leivontaan. Patonkipelti tarkoittaa, että leipä säilyttää muotonsa, paistetaan erikseen ja patonkeihin tulee ihana pinta. Patonkipellit, joissa on reikiä, paistuu patongit tasaisesti eikä ne muutu taikinamaisiksi.

Urat ja reiät

Rei´itetyt patonkipellit tarkoittaa sitä, että niissä on pieniä reikiä. Näin leipä paistuu täydellisesti uunissa. Paisto on tasaista ja lisäksi leipä on hyvin paistettu.

Patonkipellit ja tarttumaton non stick -pinta

Patonkipellin tarttumattoman non stick -materiaalin ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia taikinan juuttumisesta pellille. Sen sijaan taikina irtoaa kätevästi ja helposti.

Valmista erilaisia patonkeja

Leipää voit valmistaa monilla eri tavoilla. Ei ole vain sitä yhtä ja oikeaa. Leivo esimerkiksi yksinkertaisia ​​patonkeja, jotka koostuvat vain vehnäjauhoista, vedestä, hiivasta, suolasta ja oliiviöljystä. Gluteenittomissa patongeissa vaihda vehnäjauho gluteenittomaan jauhoon. Kun olet löytänyt itsellesi sopivan perusreseptin, voit kokeilla lisäämällä leipämausteita tai muita mausteita. Ripottele päälle hiutalesuolaa, auringonkukansiemeniä tai kurpitsansiemeniä.

Patonkitäytteet

Vaihtele patonkien täytteitä ja näin et koskaan kyllästy patonkeihin. Patongin maku on neutraali. Tämä tekee siitä täydellisen leivän täytettäväksi erilaisilla herkuilla. Testaile eri makuja. Se tuskin voi mennä pieleen.

Vinkkejä millä voit täyttää patonkisi:

• Kanakäyte
• Hummus
• Pesto ja paahdetut kasvikset.
• Brie ja salami.
• Mozzarella, tomaatti ja basilika.

Ranskalainen patonki

Patonki on kiistatta vahva ranskalainen symboli. Valkoinen ruokaleipä sopii sekä isomman ruoka-annoksen rinnalle että ravitsevaksi voileiväksi.

Patonkipäivä

Patonkipäivää vietetään Suomessa 21.maaliskuuta.

Pakasta

Leipä maistuu parhaimmalta juuri paistettuna tai päivän aikana valmistettuna. Mutta ehkä haluat leipoa isomman erän ja säästää? Siinä tapauksessa patongit ovat erinomaisia pakastaa. Anna leivän jäähtyä ennen kuin laitat sen pakastimeen. Vehnäjauhopohjainen leipä säilyy pakastimessa yleensä noin kuusi kuukautta. Sulata leipä huoneenlämmössä, uunissa tai mikroaaltouunissa. Huoneessa sulattaessa voit jättää leivän pakkaukseen, jossa sen pakastit. Laita sitten sulanut leipä kuivan pussiin. Leivän voi myös sulattaa uunissa tai mikroaaltouunissa, mutta silloin ilman pakkausta.

Autolyysi – anna taikinan levätä

Joskus leivottu leipä voi olla vieläkin parempaa, jos annat taikinan levätä ainesten sekoittamisen jälkeen. Autolyysi tarkoittaa, että ainekset (ei suola) sekoitetaan nopeasti keskenään ja annetaan sitten levätä 30-60 minuuttia. Näin jauhot imevät nesteen, mikä tekee taikinasta joustavamman, sileämmän ja vähemmän tahmean. Saat taikinaan vahvan sitkon.