/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Savipadat

Finns i lager
Varumärke

    M

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
24937 tuotteita
Näyttää 40 / 24937 tuotetta

Savipadat

Savipadassa voit valmistaa fantastisen mehukkaita patoja ja ruoanlaitosta savipadassa on monia etuja. Padan maut tulevat ihanasti esille ja ravintoaineet säilyvät. Savipadassa voi valmistaa lähes mitä vaan, kotiruoasta ja keitoista Välimeren ja Aasian makuihin. Muista vain, että jos aiot kypsentää kalaa savipadassa, kalan maku voi tarttuja itse savipataan ja sitä on vaikea saada pois. Siksi on hyvä omistaa myös yksi savipata, joka on tarkoitettu vain kalaruokien valmistukseen.

Savipata uunissa

Savipata laitetaan uuniin eikä keittotasolle. Jos asetat padan keittotasolle, on olemassa vaara, että materiaali halkeilee. Savipadalla ruoanlaiton viehätys on siinä, että itse ruoanlaitto ja hauduttaminen vie aikaa. Näin saat ihania makuja esille.

Näin pidät huolta savipadastasi oikealla tavalla

Savipadan oikea hoito ei ole vaikeaa, mutta vaaditaan tietysti se, että osaat tehdä sen oikein. Se on helppoa, kun tiedät ohjeet.

Liotus: kun pata on aivan uusi

Oletko ostanut upouuden savipadan? Tässä tapauksessa se on ensin liotettava ennen kuin voit aloittaa sen käytön. Liota savipataa noin 12 tuntia kylmässä vedessä. Sekä pata että kansi pitää liottaa.

Liotus: ennen käyttöä

Ennen kuin käytät savipataa, liota sitä aina noin puolen tunnin ajan. Padan tulee olla hyvin kostea ennen kuin laitat sinne raaka-aineet.

Liotus: 50 käyttökerran jälkeen

50 käyttökerran jälkeen savipata tarvitsee hieman ylimääräistä hoitoa. Aloita liottamalla pataa noin puoli tuntia. Täytä sitten pata kylmällä vedellä ja kaada noin 10 senttilitraa etikkaa. Laita padan kansi kiinni, pistä pata kylmään uuniin ja laita sitten uuni päälle 225 asteeseen. Anna savipadan olla uunissa hieman yli puoli tuntia. Tällä toimenpiteellä padasta vapautuu rasvaa, padan pintaan. Tämä on hyvä myös tehdä, jos et ole käyttänyt savipataa pitkään aikaan.

Pese savipata

Pese pata lämpimällä vedellä ja pienellä määrällä tiskiainetta. Noudata sitten padan puhdistusohjeita ja laita savipata uuniin etikkaveden kanssa. Näin saat siitä todella puhdasta.

Säilytys ja käyttöönotto

Säilytä kansi savipadan sisällä ja näin pata voi hengittää. Jätä uuni kylmäksi. Itse ruoanlaitossa on tärkeää, että asetat padan uuniin, kun uuni on vielä kylmä. Jos sinulla on kaasu-uuni, voit aloittaa ruoanlaiton asettamalla uuniin alhaisemman lämpötilan ja sitten nostaa sitä. On tärkeää olla altistamatta savipataa nopeille lämpötilan muutoksille. Tämä koskee sekä lämmintä että kylmää. Onko sinulla lämmin pata uunissa ja haluat lisätä nestettä? Muista sitten täyttää savipata lämpimällä nesteellä.