/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Jäätelöä kaikille!

Varaudu kesän kuumuuteen ja viilennä itseäsi kotitekoisella jäätelöllä. Valmista italialaista gelatoa, virkistävää jäähilejuomaa, raikasta sorbettia tai perinteistä kermajäätelöä - vain mielikuvituksesi asettaa rajat!
Jäätelöä kaikille!
Jäätelöä kaikille!
Kesä on vihdoin täällä! Mikä onkaan parempaa kuin valtava määrä jäätelöä - jonka myös valmistat itse?
Jäätelö sopii kaikkiin tilaisuuksiin, olipa sitten kyseessä virkistävä mansikkajäätelö kuumana kesäpäivänä tai vaniljajäätelö lämpimällä kinuskikastikkeella rankkasateella! Päästä luovuutesi irti ja kehittele uusia makuyhdistelmiä. Valmista tyylikäs sorbetti - tai hauska jäähilejuoma, josta pitävät niin nuoret kuin vanhatkin! Voit tehdä kotitekoista jäätelöä joko kätevästi jäätelökoneella tai ryhtyä valmistamaan jäätelöä käsin pakastamalla jäätelöseoksen vuoassa.
Täältä löydät virkistäviä jäätelövinkkejä ja tuotteita, jotka muuttavat kotisi kaupungin parhaaksi jäätelöbaariksi!

Mikä jäätelökone kannattaa valita?

Jäätelökoneita on eri muotoisia, kokoisia ja erilaisilla toiminnoilla. Sinun tulee miettiä, mihin tarkoitukseen tarvitset jäätelökonetta ja millaisen tehtävän sen tulee täyttää keittiössäsi - ja elämässäsi! Onko sinulle tärkeää, että saat valmistettua jäätelön nopeasti, ilman että jäätelöä tarvitsee pakastaa usean tunnin ajan? Vai onko sinulle tärkeämpää, että saat valmistettua paljon jäätelöä kerrallaan? Haluatko ehkä myös valmistaa sorbettia, jääjogurttia tai gelatoa? On siis hyvä valita jäätelökone haluamasi ominaisuuksien mukaan.
Meiltä Cerveralta löydät laajan valikoiman jäätelökoneita eri hintaluokissa ja eri tarkoituksiin. Meidän jäätelökoneen valintaoppaasta löydät kaiken, mitä tarvitset tietää ennen jäätelökoneen valintaa.

Pisteenä i:n päällä - jäätelötarvikkeet

Jäätelöelämys ei pääty vain herkullisen jäätelön valmistamiseen - myös jäätelön esittely on tärkeää! Jäätelö on sellainen jälkiruoka, jota voi tarjoilla ja koristella lukemattomin eri tavoin. Voit esimerkiksi tarjoilla jäätelön söpöissä pienissä posliini- tai lasikulhoissa, tai lisätä ripauksen luksusta tarjoilemalla jäätelön lasista, esimerkiksi ylellisestä samppanjamaljasta. Sama koskee lusikan valintaa - haluatko perinteisen hopealusikan vai jonkin hauskemman metallin? Ehkäpä pieni lusikka, jossa bambusta valmistettu kahva? Jos tarjoilet jäähilejuomaa, löydät myös hauskoja pillejä juoman koristeluun.
Pidä myös mielessä jäätelön koristelu - strösseliä ja kastiketta kaikessa loistossaan, mutta oletko kokeillut koristella jäätelöäsi syötävillä kukilla, kuten orvokeilla, syreeneillä tai tarhakehäkukilla?

Sitruunajäätelö

Tee vaikutus vieraisiin tarjoamalla heille yksi kesän suurimmista trendeistä - tarjoile jäätelösi siinä, mistä se on valmistettu. Tämä kuulostaa ehkä hieman oudolta, mutta lupaamme, että jälkiruoasta tulee taatusti illan puheenaihe! Näin valmistat herkullista sitruunajäätelöä, jonka tarjoat sitruunan kuoressa:
1 kananmuna
2 kananmunan keltuaista
2,5 dl tomusokeria
5 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
2 sitruunaa tarjoiluun
Valmistusohjeet:
1. Vatkaa kananmuna, keltuaiset, tomusokeri ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Vatkaa kerma erillisessä kulhossa.
3. Sekoita kerma ja taikinaseos varovasti yhteen. Lisää hienoksi raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu.
4. Kaada jäätelöseos jäätelökoneeseen ja anna sen pyöriä, kunnes saat haluamasi koostumuksen. Huomioi, että jäätelö ei saa olla liian juoksevaa, jotta se voidaan tarjoilla sitruunan kuoressa.
5. Leikkaa sitruunat kahteen osaan ja kaiva hedelmäliha pois.
6. Aseta jäätelöpallo sitruunaan, laita "hattu" päälle ja tarjoile.

Sitruunainen jäähilejuoma ginillä

Tiesitkö, että voit tehdä paljon muutakin jäätelökoneella kuin vain perinteistä jäätelöä? Sillä voit valmistaa esimerkiksi gelatoa tai jäähilejuomaa. Miksi et kokeile tehdä meidän slush-drinkkiä viilentämään itseäsi ja vieraitasi kesähelteellä?
Tarvitset:
2 dl puristettua sitruunamehua
1 sitruunan kuori
1,5 dl sokerisiirappia
1 dl vettä
8 cl giniä
Valmistusohjeet
1. Sekoita kaikki ainekset jäätelökoneeseen.
2. Lisää gini viimeisenä.
3. Anna jäätelökoneen pyöriä noin 20-25 minuuttia.

Helppo mustikkajäätelö

Tekeekö mieli mustikkajäätelöä? Vain muutamalla ainesosalla valmistat yksinkertaisen mutta uskomattoman maukkaan mustikkajäätelön:
300 g pakastettuja tai tuoreita mustikoita
3 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
5 rkl tomusokeria
Valmistusohjeet:
1. Vatkaa kananmunat, vaniljasokeri ja tomusokeri.
2. Lisää mustikat seokseen ja murskaa niitä hieman, jotta seos muuttuu siniseksi.
3. Vatkaa kerma ja sekoita se varovasti mustikkaseokseen.
4. Kaada jäätelöseos vuokaan ja laita pakastimeen. Sekoita seosta noin 2 tunnin kuluttua ja jatka pakastamista vielä 2 tunnin ajan.