/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Laskiaispulla prinsessakakku KARDEMUMMA-POHJA50 g voita1 dl maitoa165 g kananmunaa (noin 3 kpl)225 g sokeria (2,5 dl)1 tl vaniljasokeria210 g vehnäjauhoja (3,5 dl)2 tl leivinjauhetta1 tl kardemummaa1 mm suolaa KARDEMUMMAKREEMI5 dl maitoa2 tl kardemummaa90 g keltuaista (noin 5-6 kpl)100 g sokeria (noin 1 dl)0,5 tl vaniljasokeria35 g maissitärkkelystä20 g voita0,5 mm suolaaKOKOAMISTA VARTEN5 dl kermaaKostutuslientä, jolla kostutat kakkupohjalevyt (Keitä 1 dl sokeria ja 1 dl vettä)KORISTELUMini-Laskiaispullia Hienonnettuja hasselpähkinöitäMantelilastujaKardemummaa Tuoreita vadelmiaKäenkaaleja Tomusokeria
Valmistus: Kakkupohja2. Sulata voi kattilassa ja lisää maito.3. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma yhteen ja siivilöi taikinaan. Sekoita ainekset ja lisää voi/maito vähän kerrallaan. Lisää viimeiseksi suola.5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista perunatikulla, että kakku on valmis. Kakku ei saa olla tahmea keskeltä. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat sen.MantelitäyteKardemummakreemi2. Vatkaa keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys vaahdoksi ja siivilöi maito taikinaan.3. Kaada seos puhtaaseen kattilaan ja kiehauta varovasti koko ajan vatkaten. Anna seoksen kiehua noin minuutin, kunnes se sakenee.4. Poista kattila levyltä, sekoita joukkoon voi ja suola.5. Anna kreemin jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.Kokoa täytekakku2. Vaahdota kerma. Kääntele yhteen puolet kermasta ja puolet kardemummakreemistä.3. Aseta ensimmäinen kakkupohjalevy kakkuvuokaan tai kakkulautaselle, ja sivele päälle ohut kerros kostutuslientä.4. Pursota kaksi kierrosta kermaa kakkupohjalevylle ja levitä keskelle kerros mantelitäytettä ja kerros kardemummakreemiä, jota ei ole sekoitettu yhteen kerman kanssa. Levitä päälle vielä ohut kerros kreemikermaa (kerma- ja kreemiseosta).5. Aseta toinen kakkupohjalevy, sivele päälle kostutuslientä ja pursota taas kerma ja runsas kerros mantelitäytettä sen keskelle. Lisää loput kreemikermasta ja levitä keskeltä korkeammaksi, jotta kakulle tulee pallomainen muoto.6. Aseta viimeinen pohjalevy ja kostuta myös se kostutusliemellä. Muotoile pohjalevy varovasti kaaremaiseksi kupuksi. Levitä jäljellä oleva kerma niin, että koko kakku peittyy ohuella kermakerroksella.7. Kauli marsipaani tomusokeroidulla alustalla noin 0,5 cm ohueksi levyksi. Ota muotilla noin ⌀12 cm ympyrä, nosta kakun päälle ja painele sen ympärille.8. Koristele kakku muutamalla mini-laskiaispullalla ja vadelmilla, hasselipähkinöillä, mantelilastuilla, kardemummalla ja käenkaaleilla. Ripottele päälle tomusokeria.9. Tarjoile ja nauti!

Laskiaispulla prinsessakakku

Tämä prinsessakakku on kahden suosikkileivonnaisen yhdistelmä - kakussa yhdistyvät laskiaispulla ja prinsessakakku! Laskiaisen prinsessakakku koostuu ilmavasta kardemummapohjasta, joka on täytetty kardemummakreemillä ja manteleillä, päällystetty valkoisella marsipaanilla ja koristeltu pienillä laskiaispullilla. Laskiaisen prinsessakakku on herkullinen ja elegantti vaihtoehto perinteiselle laskiaispullalle. Resepti sopii täydellisesti sinulle, joka rakastat leipomista tai laskiaisen viettoa!
Laskiaispulla prinsessakakku
Laskiaispulla prinsessakakku
laskiaispullat prinsessakakku laskiainen
Ainekset
KARDEMUMMA-POHJA
50 g voita
1 dl maitoa
165 g kananmunaa (noin 3 kpl)
225 g sokeria (2,5 dl)
1 tl vaniljasokeria
210 g vehnäjauhoja (3,5 dl)
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 mm suolaa
KARDEMUMMAKREEMI
5 dl maitoa
2 tl kardemummaa
90 g keltuaista (noin 5-6 kpl)
100 g sokeria (noin 1 dl)
0,5 tl vaniljasokeria
35 g maissitärkkelystä
20 g voita
0,5 mm suolaa
KOKOAMISTA VARTEN
5 dl kermaa
Kostutuslientä, jolla kostutat kakkupohjalevyt (Keitä 1 dl sokeria ja 1 dl vettä)
KORISTELU
Mini-Laskiaispullia
Hienonnettuja hasselpähkinöitä
Mantelilastuja
Kardemummaa
Tuoreita vadelmia
Käenkaaleja
Tomusokeria

Valmistus:

Kakkupohja
1. Kuumenna uuni 175 °C:een. Vuoraa irtopohjavuoka (n. 24 cm) leivinpaperilla, sekä pohja että reunat. Sivele ohut kerros ruokaöljyä vuoan reunoja pitkin, jotta leivinpaperi pysyy paikoillaan.
2. Sulata voi kattilassa ja lisää maito.
3. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma yhteen ja siivilöi taikinaan. Sekoita ainekset ja lisää voi/maito vähän kerrallaan. Lisää viimeiseksi suola.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista perunatikulla, että kakku on valmis. Kakku ei saa olla tahmea keskeltä. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat sen.
Mantelitäyte
Sekoita kaikki ainekset paitsi maito monitoimikoneessa tai käsin. Lisää maito vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Täytä pursotinpussi mantelitäytteellä.
Kardemummakreemi
1. Kiehauta maito ja kardemumma kattilassa. Poista kattila levyltä ja anna seoksen vetäytyä 5-10 minuuttia.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja maissitärkkelys vaahdoksi ja siivilöi maito taikinaan.
3. Kaada seos puhtaaseen kattilaan ja kiehauta varovasti koko ajan vatkaten. Anna seoksen kiehua noin minuutin, kunnes se sakenee.
4. Poista kattila levyltä, sekoita joukkoon voi ja suola.
5. Anna kreemin jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
Kokoa täytekakku
1. Jaa kakkupohja kolmeksi yhtä paksuksi levyksi.
2. Vaahdota kerma. Kääntele yhteen puolet kermasta ja puolet kardemummakreemistä.
3. Aseta ensimmäinen kakkupohjalevy kakkuvuokaan tai kakkulautaselle, ja sivele päälle ohut kerros kostutuslientä.
4. Pursota kaksi kierrosta kermaa kakkupohjalevylle ja levitä keskelle kerros mantelitäytettä ja kerros kardemummakreemiä, jota ei ole sekoitettu yhteen kerman kanssa. Levitä päälle vielä ohut kerros kreemikermaa (kerma- ja kreemiseosta).
5. Aseta toinen kakkupohjalevy, sivele päälle kostutuslientä ja pursota taas kerma ja runsas kerros mantelitäytettä sen keskelle. Lisää loput kreemikermasta ja levitä keskeltä korkeammaksi, jotta kakulle tulee pallomainen muoto.
6. Aseta viimeinen pohjalevy ja kostuta myös se kostutusliemellä. Muotoile pohjalevy varovasti kaaremaiseksi kupuksi. Levitä jäljellä oleva kerma niin, että koko kakku peittyy ohuella kermakerroksella.
7. Kauli marsipaani tomusokeroidulla alustalla noin 0,5 cm ohueksi levyksi. Ota muotilla noin ⌀12 cm ympyrä, nosta kakun päälle ja painele sen ympärille.
8. Koristele kakku muutamalla mini-laskiaispullalla ja vadelmilla, hasselipähkinöillä, mantelilastuilla, kardemummalla ja käenkaaleilla. Ripottele päälle tomusokeria.
9. Tarjoile ja nauti!