/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Pienet laskiaispullat PULLATAIKINA 50 g hivaa5 dl huoneenlämpöistä maitoa1,5 dl sokeria1 mm vaniljajauhetta1 tl vaniljasokeria2 tl kardemummaa1 kananmuna150 g huoneenlämpöistä voita780 g vehnäjauhoja1 tl suolaaTÄYTE400 g mantelimassaa1 rkl kardemummaa2,5 rkl vaniljasokeria50 g hienonnettuja hasselpähkinöitä tai manteleita1 dl mantelijauhoja tai jauhettuja manteleita 1,5 dl tomusokeria1,25 dl maitoaKERMAVAAHTO5 dl kermaa1 tl vaniljasokeriaKORISTELUPaahdettuja mantelihiutaleitahienonnettuja hasselpähkinöitäKardemummaaTomusokeria
Valmistus:Pullataikina2. Lisää sokeri, vaniljajauhe, vaniljasokeri ja vastajauhettu kardemumma. Lisää myös pieni määrä voita ja puolet jauhoista.3. Vaivaa tahmeaksi taikinaksi ja lisää vähitellen loput voista ja jauhoista. Lisää lopuksi suola.4. Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia koneessa tai kaksi kertaa niin kauan käsin.5. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksi tuntia.6. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja jaa se samankokoisiin osiin, noin 25 g/kappale. Pyörittele ne pikkupulliksi ja anna niiden kohota noin 30 minuuttia pellillä liinan alla.7. Paista pullia uunissa noin 10-12 minuuttia, 200 asteessa.MantelitäyteLaskiaispullien kokoaminen2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, täytä pursotinpussi ja pursota kerma mantelitäytteen päälle.3. Aseta kannet kerman päälle ja sirottele päälle tomusokeria, pähkinöitä ja kardemummaa.4. Tarjoile ja nauti!

Pienet laskiaispullat

Jos kaipaat maukasta jälkiruokaa, on pienet laskiaispullat erinomainen valinta! Täältä löydät helpon ja herkullisen reseptin, jolla valmistat pienet laskiaispullat kahvitauolle tai jälkiruoaksi.
Nämä pienet herkut ovat täydellisiä niille, jotka haluavat nauttia laskiaispullan herkullisista mauista pienemmissä annoksissa. Laskiaispullat valmistetaan kuohkeasta pullataikinasta, joka on täytetty mantelimassalla ja kermavaahdolla sekä koristeltu tomusokerilla.
Ainekset
PULLATAIKINA
50 g hivaa
5 dl huoneenlämpöistä maitoa
1,5 dl sokeria
1 mm vaniljajauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
150 g huoneenlämpöistä voita
780 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa

TÄYTE
400 g mantelimassaa
1 rkl kardemummaa
2,5 rkl vaniljasokeria
50 g hienonnettuja hasselpähkinöitä tai manteleita
1 dl mantelijauhoja tai jauhettuja manteleita
1,5 dl tomusokeria
1,25 dl maitoa

KERMAVAAHTO
5 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
KORISTELU
Paahdettuja mantelihiutaleita
hienonnettuja hasselpähkinöitä
Kardemummaa
Tomusokeria
laskiaispullat laskiaispulla ohje laskiainen laskiaistiistai kerma pullataikina

Valmistus:

Pullataikina
1.Murenna hiiva yleiskoneeseen ja liuota se kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää sokeri, vaniljajauhe, vaniljasokeri ja vastajauhettu kardemumma. Lisää myös pieni määrä voita ja puolet jauhoista.
3. Vaivaa tahmeaksi taikinaksi ja lisää vähitellen loput voista ja jauhoista. Lisää lopuksi suola.
4. Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia koneessa tai kaksi kertaa niin kauan käsin.
5. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksi tuntia.
6. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja jaa se samankokoisiin osiin, noin 25 g/kappale. Pyörittele ne pikkupulliksi ja anna niiden kohota noin 30 minuuttia pellillä liinan alla.
7. Paista pullia uunissa noin 10-12 minuuttia, 200 asteessa.
Mantelitäyte
Sekoita kaikki ainekset paitsi maito monitoimikoneessa tai käsin. Lisää maito vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Täytä pursotinpussi mantelitäytteellä.
Laskiaispullien kokoaminen
1. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ne mantelitäytteellä.
2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, täytä pursotinpussi ja pursota kerma mantelitäytteen päälle.
3. Aseta kannet kerman päälle ja sirottele päälle tomusokeria, pähkinöitä ja kardemummaa.
4. Tarjoile ja nauti!