Laskiaiskääretorttu

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 250 °C:een.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma yhteen ja siivilöi taikinaan. Lisää kuuma vesi.

4. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle leivontapellille ja paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.

5. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille.

6. Sekoita täytteen ainekset ja levitä kakun päälle.

7. Kääri kakku rullaksi. Vaahdota kerma.

8. Nauti kääretorttu kerman ja paahdettujen mantelilastujen kera.

Laskiaiskääretorttu

kääretorttu laskiainen
Ainekset
20 annosta
KÄÄRETORTTU
3 kananmunaa
2 dl ruokokidesokeria tai sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa (karkeaksi jauhettu)
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kuumaa vettä
TÄYTE
1 1/2 dl mantelimassaa (sekoita raastettua mantelimassaa ja hieman maitoa)
KORISTELU
2 dl kermaa
Paahdettuja mantelilastuja

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 250 °C:een.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma yhteen ja siivilöi taikinaan. Lisää kuuma vesi.
4. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle leivontapellille ja paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.
5. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille.
6. Sekoita täytteen ainekset ja levitä kakun päälle.
7. Kääri kakku rullaksi. Vaahdota kerma.
8. Nauti kääretorttu kerman ja paahdettujen mantelilastujen kera.

Muut reseptit

Jätä arvostelu