
Valmistus:1. Kuumenna uuni 250 °C:een.2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma yhteen ja siivilöi taikinaan. Lisää kuuma vesi.4. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle leivontapellille ja paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.5. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille.6. Sekoita täytteen ainekset ja levitä kakun päälle.7. Kääri kakku rullaksi. Vaahdota kerma.8. Nauti kääretorttu kerman ja paahdettujen mantelilastujen kera.
Laskiaiskääretorttu
Ainekset
20 annosta
KÄÄRETORTTU
3 kananmunaa
2 dl ruokokidesokeria tai sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa (karkeaksi jauhettu)
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kuumaa vettä
TÄYTE
1 1/2 dl mantelimassaa (sekoita raastettua mantelimassaa ja hieman maitoa)
KORISTELU
2 dl kermaa
Paahdettuja mantelilastuja
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 250 °C:een.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma yhteen ja siivilöi taikinaan. Lisää kuuma vesi.
4. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle leivontapellille ja paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.
5. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille.
6. Sekoita täytteen ainekset ja levitä kakun päälle.
7. Kääri kakku rullaksi. Vaahdota kerma.
8. Nauti kääretorttu kerman ja paahdettujen mantelilastujen kera.