Ostoskori(0 tuotetta)

Ostoskorisi on tyhjä

Suosikit

Ostoskori(0 tuotetta)

Ostoskorisi on tyhjä

OmenapiirakkaPIIRAKKAPOHJA250 g voita6 dl vehnäjauhoja3 rkl tomusokeria2 mm suolaa2 rkl kylmää vettä1 kananmunaTÄYTE800 g omenoita1 dl sokeria3 tl kanelia
Valmistus:1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.2. Sekoita kaikki piirakkapohjan ainekset keskenään ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä muutama minuutti. Kauli sitten taikina, levitä se vuokaan ja pistele reikiä haarukalla. Peitä piirakkavuoka ja esipaista pohja uunin keskitasolla 10 minuuttia.3. Kuori ja koverra omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Jos on aikaa, voit paistaa omenat nopeasti yhdessä kanelin ja sokerin kanssa, kunnes sokeri on sulanut ja muodostaa siirappimaisen rakenteen. Levitä sitten omenat vuokaan.4. Kauli loput taikinasta ohueksi levyksi. Leikkaa levystä ohuita nauhoja ja asettele omenoiden päälle ristikoksi. Voitele kananmunalla.5. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes piirakka saa kauniin värin.6. Tarjoile piirakka herkullisen vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

Omenapiirakka

Omenapiirakka on ajaton jälkiruoka, joka herättää muistoja ja hyvää mieltä. Rapea piirakkapohja yhdistettynä makeaan ja mausteiseen omenatäytteeseen luo makujen harmoniaa, jota on vaikea vastustaa. Tällä reseptillä voit helposti leipoa omenapiirakan, joka hurmaa sekä perheen että ystävät. Muutamalla yksinkertaisella aineksella pääset nauttimaan herkullisesta piirakasta, joka sopii täydellisesti kaikkiin tilaisuuksiin.
Omenapiirakka resepti helppo omenapiirakka uunivuoka
Ainekset
PIIRAKKAPOHJA
250 g voita
6 dl vehnäjauhoja
3 rkl tomusokeria
2 mm suolaa
2 rkl kylmää vettä
1 kananmuna

TÄYTE
800 g omenoita
1 dl sokeria
3 tl kanelia

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Sekoita kaikki piirakkapohjan ainekset keskenään ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä muutama minuutti. Kauli sitten taikina, levitä se vuokaan ja pistele reikiä haarukalla. Peitä piirakkavuoka ja esipaista pohja uunin keskitasolla 10 minuuttia.
3. Kuori ja koverra omenat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Jos on aikaa, voit paistaa omenat nopeasti yhdessä kanelin ja sokerin kanssa, kunnes sokeri on sulanut ja muodostaa siirappimaisen rakenteen. Levitä sitten omenat vuokaan.
4. Kauli loput taikinasta ohueksi levyksi. Leikkaa levystä ohuita nauhoja ja asettele omenoiden päälle ristikoksi. Voitele kananmunalla.
5. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes piirakka saa kauniin värin.
6. Tarjoile piirakka herkullisen vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!