
Valmistus: Aloita valmistamalla valkosuklaaganache, sillä sen täytyy jähmettyä jonkin aikaa.
Muumio macaronsit
Tässä tulee ihana macaron resepti, jonka tuloksena on pienet muumio macaronsit. Täydelliset halloween juhliin! Macaronsit vaativat tarkkuutta, ja jos maltat punnita ainekset etukäteen, niiden onnistuminen on paljon helpompaa!

Ainekset:
VALKOSUKLAAGANACHE
200 g valkosuklaata
15 g voita
2 mm suolaa
1 dl kuohukermaa
MACARONSIT
150 g mantelijauhoa
150 g tomusokeria
1 mm vaniljajauhetta
120 g kananmunanvalkuaista (60 g yleiskoneen kulhoon + 60 g lasiin)
35 g sokeria
150 g sokeria sokerisiirappiin
50 g vettä
KORISTELU
Valkoista kuorrutetta
Mustia sokerihelmiä tai lakritsirouhetta
Valmistus:
Aloita valmistamalla valkosuklaaganache, sillä sen täytyy jähmettyä jonkin aikaa.
1. Laita valkosuklaahiput kulhoon yhdessä voin ja suolan kanssa.
2. Kuumenna kerma kattilassa ja ota pois liedeltä juuri ennen kiehumispistettä. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja anna seistä 5 minuuttia. Sekoita varovasti tasaiseksi suklaaseokseksi.
3. Anna ganachen jäähtyä huoneenlämmössä ja jähmettyä, sillä aikaa kun valmistat macaronit.
Macaronsit
4. Sekoita mantelijauho, tomusokeri ja vaniljajauhe. Valmistele myös muut vaiheet etukäteen punnitsemalla ainekset ja aseta lämpömittari valmiiksi sokerisiirappia varten.
5. Kiehauta vesi ja 150 g sokeria kattilassa 118 asteeseen. Samalla; vispaa 60 g kananmunanvalkuaista pehmeäksi vaahdoksi yleiskoneella. Lisää 35 g sokeria vispauksen aikana.
6. Kun sokerisiirappi on saavuttanut oikean lämpötilan, kaada se marengin joukkoon keskinopeudella vispaten. Kaada nopeasti, sillä sokeri jähmettyy helposti. Nosta nopeutta ja vispaa marenkia, kunnes se on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi ja kiiltäväksi. Tämä voi kestää 15-20 minuuttia.
7. Lisää toinen erä kananmunanvalkuaista mantelijauheeseen. Säästä noin kolmasosa lopullista sekoittamista varten. Kääntele marenki manteliseoksen joukkoon tasaiseksi taikinaksi ja lisää loput valkuaiset lopuksi. Älä sekoita liikaa!
8. Aseta pursotinpussi kannun päälle ja täytä se marenkitaikinalla. Pursota tasaisia pyörylöitä leivinpaperille. Anna macaronien kuivua noin 60 minuuttia, kunnes pinta on kuiva.
9. Kuumenna uuni 150 asteeseen ja paista macaronit 13-14 minuuttia. Ne eivät saisi saada väriä paiston aikana.
10. Pursota täytettä macaronien väliin ja yhdistä ne pareiksi.
11. Koristele macaronit valkoisella kuorrutteella niin, että ne muistuttavat muumioita. Pursota myös kaksi pientä pistettä, joihin kiinnität mustat sokerihelmet tai lakritsirakeet silmiksi.
12. Anna macaronien levätä yön yli ja nauti seuraavana päivänä huoneenlämpöisinä!
1. Laita valkosuklaahiput kulhoon yhdessä voin ja suolan kanssa.
2. Kuumenna kerma kattilassa ja ota pois liedeltä juuri ennen kiehumispistettä. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja anna seistä 5 minuuttia. Sekoita varovasti tasaiseksi suklaaseokseksi.
3. Anna ganachen jäähtyä huoneenlämmössä ja jähmettyä, sillä aikaa kun valmistat macaronit.
Macaronsit
4. Sekoita mantelijauho, tomusokeri ja vaniljajauhe. Valmistele myös muut vaiheet etukäteen punnitsemalla ainekset ja aseta lämpömittari valmiiksi sokerisiirappia varten.
5. Kiehauta vesi ja 150 g sokeria kattilassa 118 asteeseen. Samalla; vispaa 60 g kananmunanvalkuaista pehmeäksi vaahdoksi yleiskoneella. Lisää 35 g sokeria vispauksen aikana.
6. Kun sokerisiirappi on saavuttanut oikean lämpötilan, kaada se marengin joukkoon keskinopeudella vispaten. Kaada nopeasti, sillä sokeri jähmettyy helposti. Nosta nopeutta ja vispaa marenkia, kunnes se on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi ja kiiltäväksi. Tämä voi kestää 15-20 minuuttia.
7. Lisää toinen erä kananmunanvalkuaista mantelijauheeseen. Säästä noin kolmasosa lopullista sekoittamista varten. Kääntele marenki manteliseoksen joukkoon tasaiseksi taikinaksi ja lisää loput valkuaiset lopuksi. Älä sekoita liikaa!
8. Aseta pursotinpussi kannun päälle ja täytä se marenkitaikinalla. Pursota tasaisia pyörylöitä leivinpaperille. Anna macaronien kuivua noin 60 minuuttia, kunnes pinta on kuiva.
9. Kuumenna uuni 150 asteeseen ja paista macaronit 13-14 minuuttia. Ne eivät saisi saada väriä paiston aikana.
10. Pursota täytettä macaronien väliin ja yhdistä ne pareiksi.
11. Koristele macaronit valkoisella kuorrutteella niin, että ne muistuttavat muumioita. Pursota myös kaksi pientä pistettä, joihin kiinnität mustat sokerihelmet tai lakritsirakeet silmiksi.
12. Anna macaronien levätä yön yli ja nauti seuraavana päivänä huoneenlämpöisinä!