Kokkiveitset
Kokilla ja ruoanlaittajalla on yleensä laadukkaat ja terävät veitset. Mielellään veitsiä on enemmän kuin yksi ja tyylikäs veitsitukki kruunaa keittiön sisustuksen. Japanilaiset ja suomalaiset kokkiveitset löydät meiltä!
Saatavilla
Tuoteryhmä
Tuotemerkki
B
C
Sarjat
Materiaali
Valmistusmaa
Suunnittelija
Väri
Hinta
€
€
239 tuotteita
Näyttää 40 / 239 tuotetta
Kokkiveitset
Tiedät varmasti, miten veitsen laatu vaikuttaa ruoanlaittoon. Se on hauskempaa ja helpompaa kokkiveitsellä, joka leikkaa lihan ja vihannekset kevyesti ja kätevästi. Jos aiot ostaa kokkiveitsen, kannattaa sijoittaa hyvään veitseen. Laadukkaalla veistellä minimoit myös riskin leikata väärällä tavalla ja vahingoittaa itseäsi. Kokkiveitsi saattaa kaivata myös lisää ystäviä veitsitelineeseen. Näin veitsikokoelmaasi voisi ehkä ilmestyä fileerausveitsi, juustoveitsi, lihakirves ja kuorimaveitsi. Veitsiä löytyy jokaiseen tarpeeseen, mutta kokkiveitsi on hyvä hankkia ensimmäisenä. Se on kätevä moneen käyttöön.
Japanilainen kokkiveitsi
Japanilaisella tavalla valmistetut kokkiveitset ovat yleensä kovaa ja terävää damaskiterästä. Toisin sanoen juuri ne ominaisuudet, joita yleensä vaadit veitseltä. Damaskos -menetelmää käyttivät alun perin miekkasepät Lähi-idässä ja tekniikka on sittemmin siirtynyt veitsien valmistukseen. Nimi tulee Syyriassa sijaitsevan Damaskoksen kaupungin mukaan.
Monet japanilaiset ruoat vaativat, että raaka-aineet leikataan ohuesti ja tarkasti, esimerkiksi sushi ja sashimi. Kyocera tuli käyttöön 80-luvulla vaihtoehtona teräsveitselle ja niissä on keraaminen terä. Veitset ovat terävämpiä ja kovempia kuin klassiset teräsveitset. Japanilainen veitsen terä on teroitettu vain toiselta puolelta. Tämä tekee reunasta terävämmän. Kokkiveistä tulee kuitenkin huoltaa säännöllisesti ja teroittaa oikein. Perinteinen länsimainen veitsi sen sijaan on teroitettu molemmilta puolilta terää.
Nykyään on monia veitsiä, jotka ovat sekoitus tyypillisiä japanilaisia ja länsimaisia veitsiä. Siitä esimerkkinä tuotemerkit Zwilling , Miyabi, Kyocera, Wüsthof ja Mac.
Satake -veitsivalikoimasta löydät upeita japanilaisia veitsiä ainutlaatuisella terällä. Satake -veitsi on sinulle, joka haluat tyyliä ja toimivuutta.
Serbialainen kokkiveitsi
Serbialaisessa kokkiveitsessä on ainutlaatuinen terä, joka sopii täydellisesti leikkaamiseen ja pilkkomiseen.
Kiinalainen kokkiveitsi
Kiinalaista kokkiveistä kutsutaan usein hakkuuveitseksi. Kiinalaisessa kokkiveitsessä on suorakaiteen muotoinen terä ja se on hyvin samanlainen kuin lihakirves. Erona on, että kiinalaisen kokkiveitsen terä on erittäin ohut ja terävä. Täydellinen suikaloimiseen ja pilkkomiseen tai todella ohuiden viipaleiden leikkaamiseen.
Teroita veitsiä
On erittäin tärkeää, että pidät siitä huolta kokkiveitsestäsi. Näin pidennät sen käyttöikää. Huolehdi kokkiveistäsi teroittamalla ja hiomalla sitä. Varmista myös, että sinulla on hyvä veitsisäilytys veitsillesi. Tällä tavalla veitset eivät hankaa toisiaan vasten ja pysyvät paremmassa kunnossa pidempään. On myös suuri riski, että loukkaat itseäsi, jos veitset ovat päällekkäin keittiön vetolaatikossa.